YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Mart 2008

Halk Yeni Organize Sanayi Bölgesine Karşı

  • Çevre kirliliğinin yol açtığı iddia edilen kanser vakalarıyla gündemden düşmeyen İzmit Dilovası'nda yeni bir organize sanayi bölgesinin inşasına başlanması halkı tedirgin etti.
        

    08.03.2008 CNN Türk

    Yaklaşık bin fabrikanın yer alacağı organize sanayi bölgesinin konut alanı olması isteyen belde yetkilileri, yeni projenin hava kirliliğini artıracağını öne sürüyor.
     
    Kocaeli'nin çevre kirliliğinde başı çeken Dilovası beldesinde, büyük bir organize sanayi bölgesinin yapımı sürüyor. Mermerciler, kömürcüler, kimyacılar ile Dudullu'daki İMES Organize Sanayi Bölgesi buraya taşınacak.
     
    Demirciler, Çerkeşli ve Köseler köyü arasındaki geniş alana 800 ile bin arasında fabrika kurulacak. Belde halkı endişeli ve yeni projenin çevre kirliliğini artıracağını düşünüyorlar.
     
    Proje, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karara göre yapılıyor. Belde yetkilileri de yeni organize sanayi bölgesine karşı.
     
    Dilovası Belediye Başkanı Musa Kahraman'a göre, bölge konut alanı olmalıydı. Kahraman, projenin yapılabilmesi için organize sanayi bölgesinin, Dilovası mücavir alanından çıkarıldığına dikkat çekiyor.
     
    Sivil toplum örgütü temsilcileri de organize sanayi bölgesinin beldede istihdam yaratacak olmasının yanında çevreye büyük bir zarar vereceği görüşünde.
     
    Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği Kurucu Üyesi Ayhan Dursun, "İşlenecek kömürlerden çıkan tozlar bu rüzgarla Dilovası'na gelmesi söz konusudur. Bu yüzden biz kesinlikle kurulmasını istemiyoruz" dedi.
     
    Dilovası'nda yaşanan çevre kirliliğini TBMM gündemine taşıyan CHP İzmit eski Milletvekili Salih Gün de, 5 organize sanayi bölgesine sahip olan İzmit'e 7 yeni sanayi bölgesi daha yapılmak istendiğini belirterek, "Kirliliğin had safhada olduğu bir şehre 7 yeni organize sanayi bölgesi daha yapılacak olması tam bir skandaldır. Mevcudu yaşanır hale getirememişken bu kararlar kim tarafından alınmıştır?" diye konuştu.

    http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&HID=1&haberID=435570
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu