YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Mart 2008

Tetra Pak CO2 Emisyonunu Azaltacak

  • Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) ile Küresel İşbirliği Anlaşması imzalayan Tetra Pak'ın, 5 yıl içinde karbondioksit (CO2) emisyonunu yüzde 10 oranında azaltmayı hedeflediği bildirildi.
        

    08.03.2008 CNN Türk

    Tetra Pak Çevre Müdürü Ferid Ekmekçioğlu, tasarımdan geri kazanıma uzanan bir yaşam döngüsü içinde faaliyetlerini sürdüren firmanın, tüm üretim ve dağıtım süreçlerinde sürdürülebilir bir çevre hedefini benimsediğini söyledi.

    Küresel ısınmanın dünyanın önemli çevre sorunlarından biri olduğunu ifade eden Ekmekçioğlu, Tetra Pak'ın kuruluşundan itibaren benimsediği çevreci kurumsal kimliğiyle küresel ısınmaya karşı harekete geçen ilk kuruluşlar arasında yer aldığı vurguladı.

    Ekmekçioğlu, WWF ile "Küresel İşbirliği Anlaşması"nı imzalayan Tetra Pak'ın, anlaşma kapsamında önümüzdeki beş yıl içinde CO2 emisyonunu yüzde 10 oranında azaltmayı hedeflediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

    "Kuruluşumuz elektrik, yakıt ve su tüketiminin, toplam ve gömüye giden atıklarının ve Uçucu Organik Bileşen (UOB) salınımlarının ölçülmesini sağlayan çevre Başarım göstergesini sürekli iyileştiriyor.
     
    Tetra Pak gelecek 5 yıl içinde karbondioksit salınımını yüzde 10 oranında azaltmayı hedefliyor. Hem toplam enerji kullanımını azaltarak hem de kullandığımız yeşil enerji oranını artırarak hedefe ulaşmayı planlıyoruz.
     
    Tetra Pak ve WWF, önümüzdeki üç yıl süresince Avrupa'da yeşil enerji için kaynak sağlanması konusunda birlikte çalışacak. Tetra Pak ayrıca, WWF'nin 'İklim Koruyucuları Programı'na da katılacak."

    Ekmekçioğlu, ambalajlarının tasarım aşamasından başlayarak, iş ve üretim süreçlerinin her kademesinde çevreyi korumaya yönelik yaklaşımı hayata geçirdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

    "Tetra Pak karton ambalajları, hafif oldukları için daha fazla ürünün daha az yakıt harcanarak taşınmasını sağlıyor. Böylelikle atmosfere salınan zararlı gaz miktarı azalıyor.
     
    Tetra Pak ambalajlı ürün taşıyan bir kamyonun yükünün yüzde 96'sını taşıdığı sıvı gıda oluştururken, yalnızca yüzde 4'ünü ambalaj oluşturuyor. Üretim süreçlerindeki çevreci uygulamalar ile enerji tüketimini en aza indirmeyi hedefleyen firmamız, 2003 ile 2007 yılları arasında ambalaj üretimini yüzde 38 oranında artırırken, enerji tüketimi yüzde 20 oranında azaldı.
     
    Ayrıca su tüketiminde yüzde 37, UOB salınımlarında yüzde 20, gömüye giden atık miktarında da yüzde 5'lik azalma elde edildi."

    http://www.cnnturk.com/BILIM_TEKNOLOJI/BILIM/KURESEL_ISINMA/haber_detay.asp?PID=1600&haberID=435801
     
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu