YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Mart 2008

Kurt Yavrularına Kuvözde Bakım

  • Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ormanda bulunduktan sonra satılmak istenirken, güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi'nde koruma altına alınana 6 kurt yavrusu, özel olarak besleniyor.
        

    13.03.2008 CNN Türk

    Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesindeki ormanlık alanda bulunan 6 kurt yavrusu, bulan kişi tarafından satılmak istenirken ihbar üzerine duruma güvenlik güçleri müdahale etti.
     
    Söz konusu kişiden alınarak, önce Çevre ve Orman İl müdürlüğü'ne, oradanda OMÜ Veteriner Fakültesi'ne getirilen 6 yavru, burada koruma altına alındı.
     
    Dekan Prof. Dr. Şinasi Umur, henüz 1 haftalık olan, gözleri açılmamış 6 yavrunun özel olarak beslendiğini söyledi.
     
    Fakülte kliniğinde 24 saat yavruların bakımının yapıldığını belirten Umur, "Anne sıcaklığını sağlamak için yavruları kuvöze koyduk" dedi.
     
    Yavruların çok küçük olmaları nedeniyle biberonla beslediklerini ve herbirinin günde ortalama 2 litre süt içtiğini bildiren Umur, "Yavrular oldukça sağlıklı. Bakımlarının yanı sıra gereken muayeneleri de yapılıyor" diye konuştu.
     
    Yavrulardan 3'nün dişi olduğunu ifade eden Umur, yaklaşık 3 ay klinikte kalacaklarını; doğal ortama alışmaları için geçirecekleri adaptasyon sürecinin ardından da doğaya bırakılacaklarını kaydetti.

    http://www.cnnturk.com/YASAM/haber_detay.asp?PID=223&HID=1&haberID=437616
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu