YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2008

Taşocakları Ormanı Kemiriyor

  • İstanbul’da, Maslak-Kemerburgaz arasında yer alan ve yılda yaklaşık 10 milyon ton beton ve asfalt hammaddesi üreten taşocaklarının çevreye verdiği zarar açıkça görülüyor.    

    17.03.2008 Milliyet

    İstanbul’da, Maslak-Kemerburgaz arasında yer alan ve yılda yaklaşık 10 milyon ton beton ve asfalt hammaddesi üreten taşocakları, yapı sektörü için büyük bir önem teşkil ediyor. Uzmanların karşı çıkmasına rağmen ormanların içinde faaliyetlerini sürdüren taşocaklarının çevreye verdiği zarar, Milliyet’in havadan çektiği fotoğraflarda da açıkça görülüyor. 2007’de dönemin Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe’nin kapatılmasını istediği bölgedeki taşocakları, ruhsat süreleri devam ettiği için faaliyetlerini sürdürüyor. Yetkililer, bir yıldır yeni ruhsat verilmediğini söylüyor. Çevreciler ise 2004’te çıkarılan Madden Kanunu’nu eleştiriyor.

    ‘Diğer canlıları da etkiliyor’

    Türkiye Çevre Konseyi Federasyonu Başkanı avukat Tunay Gürsel, “Ormanlar bu taşocakları nedeniyle büyük zarar görüyor” dedi. Orman Mühendisleri Odası Marmara Şube Başkanı Prof. Dr. Uçkun Geray ise “Bu tür faaliyetler ormanın bütünlüğünü, eko sistemi ve su rejimini bozmaktadır” diye konuştu.

    Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Eylem Tuncaelli de, “Taşocaklarından çıkan gürültü, toz ve toprak işletmenin hemen yanı başındaki ormanda yaşayan diğer canlıları da etkiliyor” dedi.

    http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=yasam&ArticleID=506117&Date=17.03.2008&ver=50

        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu