YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 19 Mart 2008

İğneada’da Çimento Fabrikası Tartışması

  • Kırklareli’de Evrencik Köyü’ne kurulması planlanan çimento fabrikası, iş imkanı yaratacağı için İğneada Belde Belediyesi ile nakliyecileri memnun etti.
        

    18.03.2008 NTVMSNBC

    KIRKLARELİ - Ancak İğneada’da yaşayanlar ve balıkçılar, fabrikanın ve limana yapılacak ek iskelenin doğayı tahrip edeceğinden endişeli.

    Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Evrencik Köyü’ne kurulacak çimento fabrikası, İğneada Beldesi’nde yaşayanlar arasında görüş ayrılığına yolaçtı.

    Çimento fabrikası, gerek hammadde almak, gerekse de imal ettiği çimentoyu ihraç etmek için Kırklareli’nin Karadeniz’le bağlantısını sağlayan İğneada limanını kullanmayı planlıyor. Bu amaçla limana ek iskeleler yapılacak.

    İğneada’daki nakliyeciler bu gelişmeleri olumlu karşılıyor. Çünkü liman ile fabrika arasındaki 50 kilometrelik yol, onlara sürekli bir iş olanağı yaratacak.

    İğneadalı balıkçılar ise projeye karşı: “Limanın etrafına, 3 mil sağına ve soluna ağ bırakmak, balık tutmak yasak olacak. Bu nedenle tüm balıkçılar açlıkla başbaşa kalacak. 1500’e yakın 500 kişi balıkçılıktan geçiniyor”

    Çevre sakinleri de, limanın genişletilmesi yerine İğneada’nın turizm potansiyelinin değerlendirilmesini istiyor.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/439579.asp
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu