YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 19 Mart 2008

Sudak Balığı Avlama Yasağı Başladı

  • Türkiye'nin en önemli tatlı su ürünü avlanma merkezlerinden olan Beyşehir Gölü'nde sudak balığı avlanma yasağı başladı.    

    18.03.2008 KentHaber

    Türkiye'nin en önemli tatlı su ürünü avlanma merkezlerinden olan Beyşehir Gölü'nde sudak balığı avlanma yasağı başladı.

    Konya'nın Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, deniz ve içsularda avcılığı düzenleyen Su Ürünleri Kanunu'nun ilgili sirkülerine göre belirlenen ve 30 Haziran 2008 tarihine kadar yaklaşık 3,5 ay sürecek avlanma yasağına bölgede faaliyet gösteren tüm balıkçıların uyması gerektiğini belirtti.

    Karşıyaka, gölde sazangillerin avlanma yasağının ise 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren başlayacağını bildirerek, “1 Nisan 2008 tarihinde sazangillerin de yasak kapsamına girmesi nedeniyle tüm su ürünlerinde yasak sözkonusu olacak, avcılık faaliyetleri tamamen sona erecek”dedi.

    Halk arasında levrek olarak bilinen sudak balığının avlanmaması için Tarım İlçe Müdürlüğü'ne ait kontrol tekneleri ve Jandarma Bot Komutanlığı ekipleri tarafından denetim ve kontrollerin sıklaştırılacağını hatırlatan Karşıyaka, “Sudak avında balıkçılar tarafından kullanılan dar gözlü ağlar yasak dönemde balıkçı teknelerinde bulundurulamayacak. Aksine hareket edenler cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak” şeklinde konuştu.

    Öte yandan, Beyşehir Gölü'nde nesli büyük ölçüde tükenen sudak özellikle geçtiğimiz yıllarda sanayi tipi bir balık olarak Avrupa ülkelerine ihraç ediliyordu. Gölden sudak balığı çıkmaması nedeniyle bölgedeki birçok işletme kapısına kilit vurdu.

    http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2008/Mart/17/Haber_352185.aspx
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu