YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Nisan 2008

Danıştay Kazdağları'nda Madenciliğe İzin Vermedi

  • Danıştay, Kazdağları'nda maden arama ruhsatının iptali için açılan davada yerel mahkemenin kararını bozarak maden çalışmasının zeytinciliğe zarar vereceğini söyledi.
        

    01.04.2008 Bianet

    Danıştay, Balıkesir’in Havran ilçesi Küçükdere köyü sınırları içerisinde bulunan bölgede siyanürlü altın aranmasına izin veren Bursa 3. İdare Mahkemesi’nin kararının bozulmasına hükmetti.

    Danıştay, İdare Mahkemesi’nin kararının eksik incelemeye dayandığını belirtti.

    Ersin Turgutluoğlu ve arkadaşlarının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı aleyhine açtığı davanın temyiz incelemesini yapan yüksek mahkeme kararda şöyle dedi:

    "(...)Açık altın madeni sahası etrafında çok sayıda zeytinlik bulunduğunun tespit edildiği, işletmenin faaliyete geçmesi durumunda meydana gelebilecek tozumanın bu sınırlar içindeki zeytin ağaçlarının vejetatif ve genetatif gelişmelerine olumsuz etki yapacağı kanaatine varıldı.”

    Hürriyet'in haberine göre, Turgutluoğlu, Kazdağları’nda siyanürlü altın aranmasına ilişkin alınan ruhsatın iptali istemiyle Bursa 3. İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı.

    Mahkeme, maden arama ruhsatlarının mevzuata aykırı olmadığını belirterek talebi reddetti. Yapılan temyiz başvurusu üzerine dosya Danıştay 8. Dairesi’ne geldi.

    Çevre halkı, uzmanlar, akademisyenler ve aktivistler uzun süredir Kazdağları'nda madenciliğe son verilmesi için çalışıyor.

    5 Nisan'da Çanakkale'de bu gerekçeyle bir eylem yapılacak.

    http://www.bianet.org/bianet/kategori/bianet/106035/danistay-kazdaglarinda-madencilige-izin-vermedi
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu