YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Nisan 2008

Yaşam Savunucuları 5 Nisan'da Çanakkale'de Toplanıyor

  • Çevreciler Çanakkele'de düzenleyecekleri büyük çevre mitingiyle Kaz Dağları ve Madra Dağı'nda altın madeni arama çalışmalarını protesto edecek.
        

    01.04.2008 Seasonline

    [Sesonline] Çevreciler Çanakkele'de düzenleyecekleri büyük çevre mitingiyle Kaz Dağları ve Madra Dağı'nda altın madeni arama çalışmalarını protesto edecek. Kaz Dağları ve Madra Dağı'nda maden arama çalışmalarına karşı örgütlenen çevreciler, 5 Nisan Cumartesi günü Çanakkale'de düzenlenecek "Altına Hayır" mitingine hazırlanıyor. "Kazdağları ve Madra Dağı Çevre Platformu"ndan yapılan yazılı açıklamada. Çanakkale Cumhuriyet Meydanında, bugüne kadar yapılmış en büyük çevre mitinginin düzenleneceği bildirildi.

    34 belediyenin katılımıyla Kaz Dağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği ile Çanakkale ve Balıkesir üniversitelerinin temsilcileri, yine her 2 ilin baroları ve 300 civarında sivil toplum kuruluşu adına Çanakkale, Balıkesir ve Edremit Körfezi çevre platformları temsilcilerinin oluşturduğu grubun yürütme kurulu, bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.

    Platformdan yapılan açıklamada, "ülkenin çevresel felaketlere sürüklenmesine yol açacağı ileri sürülen ve en büyük çevresel yıkım projesi" diye nitelendirilen 5177 Sayılı Maden Yasası'nın değiştirilmesinin isteneceğini ifade edildi.

    Çevreciler görüşlerini şöyle ifade etti: "5 Nisan'daki mitingde Kaz Dağları ve Madra Dağının üstü altından daha değerlidir diye haykıracağız. Çanakkale ve Edremit Körfezi'nin ve hatta Midilli'nin su kaynağı Kaz Dağlarıdır Suların altın madenlerinde tüketilmesine, toz bulutları ve siyanürlü atıklarla zehirlenmesine izin vermeyeceğiz. Kaz Dağları'nın bin pınarı gözyaşları olmayacaktır diye sesleneceğiz" denildi...

    http://www.sesonline.net/php/index.php?KategoriX=güncel&KategoriBaslik=GÜNCEL
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu