YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Nisan 2008

TEMA’dan Çamlı Barajı İçin kampanya

  • TEMA Vakfı İzmir Temsilciliği, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Orman Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi ve Güzelbahçe Çevre ve Kültür Derneği, İzmir’in Efemçukuru Köyü’nde bulunan altın madeninin faaliyetinin durdurulması ve bölgede yapılması planlanan Çamlı Barajı’na ÇED olumlu belgesi verilmesi talebiyle imza kampanyası başlattı.    

    01.04.2008 Birgün

    TEMA Vakfı İzmir Temsilciliği, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Orman Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi ve Güzelbahçe Çevre ve Kültür Derneği, İzmir’in Efemçukuru Köyü’nde bulunan altın madeninin faaliyetinin durdurulması ve bölgede yapılması planlanan Çamlı Barajı’na ÇED olumlu belgesi verilmesi talebiyle imza kampanyası başlattı.

    TBMM Başkanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı’na iletilmek üzere hazırlanan imza metninde TÜPRAG Madencilik Ltd. Şti. tarafından işletilen altın ve gümüş madeni ile ilgili olarak verilen bilirkişi raporunda, “Başta insan sağlığı olmak üzere, sudan yararlanacak diğer canlılar toksik etkilenmeye maruz kalacaktır” ifadelerinin yer aldığı hatırlatılarak, Efemçukuru, Bergama, Kışladağ ve Kaz Dağları’nda kesinleşen mahkeme kararlarının uygulanması talep edildi. Metinde, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Efemçukuru’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Çamlı Barajı’na ÇED olumlu belgesi vermediğine, ancak altın madenine verdiğine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi, “Bizler yatırım yapılmasına karşı değiliz, ama suyun, toprağın kirletilmesine ve canlıların yaşam haklarının yok edilmesine karşıyız. Son ırmak kurumadan, son ağaç yok olmadan, son balık ölmeden ve yenecek son şey altın olmadan, lütfen bu yasayı değiştirip, doğayı ve halkımızın geleceğimizi kurtarınız. Bizler, Su Çerçeve Yasası’nın çıkarılmasını, Maden Yasası’nın 7. maddesinin maden arama şirketlerinin değil, kamu yararı gözetilerek yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Çamlı Barajı’na ÇED olumlu raporu verilsin, Efemçukuru’nda altına hayır densin. Çünkü ölüler altın takmaz, su yoksa hayat da yoktur.”

    http://www.birgun.net/bolum-72-haber-61785.html#haber_basi
        

        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu