YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Nisan 2008

Gezegenimiz Alarm Veriyor

  • Ege Üniversitesi (EÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhan Sami Atalay, atmosfer sıcaklığındaki artışa dikkat çekerek, ekolojik dengenin bozulduğuna dikkat çekti.    

    02.04.2008 Birgün

    Ege Üniversitesi (EÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhan Sami Atalay, atmosfer sıcaklığındaki artışa dikkat çekerek, ekolojik dengenin bozulduğuna dikkat çekti. Atalay, “2050’ye kadar yeterli önlem alınmazsa, dünyamız yaşanmaz hale gelecek” dedi.

    Isı yalıtımı geliştirilmeli'

    EÜ’de düzenlenen “Küresel Isınmaya Karşı Çevre Bilinci ve Alternatif Enerji Kaynakları” konulu sempozyumda konuşan Prof. Dr. Sami Atalay, dünya nüfusunun hızla çoğalmasına paralel olarak, yiyecek, enerji, sanayi ürünleri gibi ihtiyaçların artması ve bu gereksinimlerin karşılanması sonucunda da küresel ısınma ve çevre sorunları gibi geleceği tehdit eden önemli sorunlarla karşı karşıya kalındığını söyledi. Çevre kirliliğine karşı kurulan ‘Uluslararası Yeşil Kimya’ ilkelerine uyulmadığı taktirde 2050’de dünyanın ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağını belirten Atalay, şunları söyledi: “Türkiye’nin alması gereken en önemli önlemlerden biri, binaların ısıtılması için kullanılan taş kömürü, linyit, doğalgaz, motorin miktarlarının düşürülmesi ve ısı yalıtımının geliştirilmesidir. Isı tasarrufu ile küresel ısınma sorununa çözüm getirilebilirken ülke ekonomisine de büyük katkı sağlanabilir. Bu tasarrufları yapmamız gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek için zorunludur.”

    http://www.birgun.net/bolum-72-haber-61852.html#haber_basi     

        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu