YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Nisan 2008

Kastamonu'da Ormanlar Alarm Veriyor

  • Kastamonu'da çoğunluğunu çam ağaçlarının oluşturduğu ormanlar belirlenemeyen bir nedenden dolayı kuramaya başladı.

    10.04.2008 Kenthaber

    Kastamonu'da çoğunluğunu çam ağaçlarının oluşturduğu ormanlar belirlenemeyen bir nedenden dolayı kuramaya başladı. Uzmanların ağaçlardan aldığı numune Ankara'ya gönderildi.

    Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Orman Fakültesi ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü uzmanları, ağaçlarda kurumaya neden olan hastalık için el ele verdi.

    Önceki gün bir profesör eşliğinde Kastamonu'ya gelen Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü uzmanları, KÜ Orman Fakültesi'nden bir ekiple birlikte il genelinde araştırma yaptı. Uzmanlar ağaçlardan belirli numuneler alarak Ankara'ya döndü. Ankara'da yapılacak tahlillerin ardından ağaçlardaki hastalık tespit edilip ormanları kurtarmak için biran önce çalışmalara başlanacak.

    KÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, üniversite kampüsü çevresinde ağaç kurumalarının meydana gelmesinden sonra Kastamonu genelinde Orman Fakültesi'nin bir inceleme yaptığını ve bu incelemede birçok alanda ağaçların kurumaya başladığı görüldüğünü belirtti.

    Bunun üzerine Ankara Üniversitesi'yle bağlantıya geçildiğini ve ortak bir çalışma başlatıldığını söyleyen Gökçebay, "Arkadaşlarımız çalışmalarını tamamladığında bu hastalığın sebebi bulunup ağaçların tedavisi yapılacak" dedi.

    http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2008/Nisan/10/Haber_366313.aspx

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu