YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Nisan 2008

Denizlerde Av Yasağı Başlıyor

  • Giresun Tarım İl Müdürlüğü, denizlerde balık avı yasağının 15 Nisan’da başlayacağını bildirdi.

    11.04.2008 NTVMSNBC

    GİRESUN - Giresun Tarım İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, denizlerde balık avı yasağının 15 Nisan Salı günü başlayacağı belirtildi.

    Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanılması, üretimin artırılması ve stokların koruması için balıkçıların 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na titizlikle uymaları istenen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Tüm denizlerde 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı yapılmayacaktır. Bu süre içerisinde her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığı yapılmayacak, ancak çapari ile palamut avcılığı yapılabilecektir. 01 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtalarıyla kalkan avcılığı yasaklanmıştır. Parakete ve fanyalı ağlar ile kalkan avcılığı dönem boyunca yasaktır. Av yasağından önce avlanılan ve il ve ilçe Tarım Müdürlüklerince stok tespiti yaptırılan kalkan balıklarının, yasağın başlamasından itibaren en geç 7 gün içinde pazarlanması zorunludur.”

    Açıklamada, 01 Mayıs-31 Ağustos tarihleri arasında algarna ile deniz salyangozu avcılığının yasak olduğu, tüp, nargile, maske ve zıpkın ile su altında ticari amaçlı balık avcılığı yapılamayacağı ifade edilerek, ayrıca iç sularda sazangillerin 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında avlanmasının yasaklandığı kaydedildi.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/442573.asp

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu