YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Nisan 2008

Gençler 'Çevre' İçin Toplanıyor!

  • Türkiye'de 51 ilde ve KKTC’de, toplamda 68 üniversitede teşkilatlanan Genç TEMA’cılar, III.Genç TEMA Ulusal Çevre Kongresi’nde bilim adamları ile Türkiye’nin yenilenebilir enerji konusundaki mevcut durumunu ve geleceğe yönelik adımlarını tartışacak.

    11.04.2008 Milliyet

    Türkiye'de 51 ilde ve KKTC’de, toplamda 68 üniversitede teşkilatlanan Genç TEMA’cılar, “Yenilenebilir Temiz Enerji” ana teması ve “Türkiye Enerjisini Arıyor” sloganı ile düzenlenecek III. Genç TEMA Ulusal Çevre Kongresi’nde bilim adamları ile Türkiye’nin yenilenebilir enerji konusundaki mevcut durumunu ve geleceğe yönelik adımlarını tartışacak.

    02–04 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek kongre çerçevesinde gençlerin getireceği yeni yaklaşımlar TEMA Vakfı’nın bu yöndeki çalışma ve politikaları kapsamında değerlendirilecek. İstanbul ve çevre illerdeki çeşitli üniversitelerde okuyan gençlerden meydana gelen Genç TEMA’cılar tarafından düzenlenen kongrede grup çalışmaları gerçekleştirilecek; elde edilen sonuç bildirgeleri birleştirilerek oluşturulacak ortak metin çeşitli platformlarda kamuoyu ile paylaşılacak.

    Türkiye için bir ilk olacak bu kongrede farklı illerden gelen gençlerin, bilimsel bir ortamda, mevcut politikalara yeni yaklaşımlar getirmesi hedefleniyor. Kongrede ayrıca Türkiye’nin farklı bölgelerinden katılacak gençler sayesinde, sorunlara bölgesel çözümler getirmek için adımlar atılması ve gençlerin, öğretim üyelerinin danışmanlığında hazırlayacakları sunumlarla ortaya koyacağı çözümlerin, geleceğe ilişkin planlar oluşturmak açısından yararlı olması bekleniyor.

    Kongreye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. M. Hilmi Güler, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Y. Gürses, Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Prof. Dr. Engin Türe, Prof. Dr. Tanay Sıtkı Uyar, Doç. Dr. Ali Kerem Saysel, Dr. Atilla Akalın, Dr. Ümran Serpen, Uzman Tülin Keskin, Uzman Ateş Uğurel ve Genç TEMA Gönüllüleri katılacak.

    http://teknoloji.milliyet.com.tr/detay.asp?prm=0,9619532&id=4369

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu