YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Nisan 2008

Geriye Heykelini Dikmek Kaldı!

  • Türkiye Cumhuriyeti, Bodrum'un Güllük Körfezi Pina Yarımadası'nda izinsiz olarak denizi dolduran şirkete bir de plaket verdi.

    17.04.2008 Radikal

    MUĞLA - Türkiye Cumhuriyeti, Bodrum'un Güllük Körfezi Pina Yarımadası'nda izinsiz olarak denizi dolduran şirkete bir de plaket verdi.

    'Turizme yaptığı katkılardan ötürü' MNG Holding'e verilen plaketi, "Denizi doldurduk, cezamızı bekliyoruz. 30 yıllık, büyük bir şirketiz. İzni nasılsa alırız" sözleriyle şimşekleri üzerine çeken firma yetkilisi Sinan Karaağaçlı aldı.
    Üzerinde "Ülkemiz ve ilçemiz turizmine yapmış olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım. Kaymakam Bahattin Atçı ve Kültür ve Turizm İlçe Müdürü Yusuf Demir" yazılı plaketi Güllük Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Orkun sundu.

    Milas Kaymakamı Atçı'ya göre ceza kestiği şirkete ödül vermesinde sakınca yok: "İlçe Turizm Müdürlüğü 20 kişiye plaket verecekti. Listedekileri törende öğrendim. Bu şirkete ödül verilmesinde bir sakınca yok. İstihdam yaratan tüm şirketlere bu ödülleri verdik. Ancak bu şirketin yasadışı işlerinin karşısında olmaya devam edeceğiz."

    Şirketin bugüne kadar karşılaştığıysa 21 bin 500 YTL'lik komik ceza oldu.

    Orman içinde 85 dönüm alanı, beş yıldızlı, 1200 yataklı turistik tesis yapmak için 49 yıllığına kiralayan şirket, şubat ayında çalışmalara başlamıştı. Şirketin inşaattan çıkan molozları, planda görünmesine rağmen henüz izin alınmayan dolgu için denize döktüğü anlaşıldı. Kaymakamlık ve Çevre Müdürlüğü toplam 21 bin 500 YTL ceza kesti. 13 Mart'a uyarılan şirketin makineleri ancak 24 Mart akşamı durdurulabildi.

    Çevreciler "Denize çöp poşeti atana 5 bin YTL ceza kesiliyor" diye isyan ederken, Kaykamam Atçı 31 Mart günü yaptığı açıklamada "Asıl ağır ceza adli yargılamayla ortaya çıkacak. Çalışmayı durdurduk. 30 gün içinde yasal izin almazlarsa döktükleri molozları geri aldıracağız" demişti. Yasal izin için verilen süre 25 Nisan günü sona erecek.

    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=253191

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu