YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 13 Mayıs 2008

Bodrum’da 5 Kata İzin Tepkisi Büyüyor

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Bodrum için hazırladığı yeni imar planına tepkiler büyüyor. Turizm tesislerinin ikisi bodrum 5 kata kadar bina yapacak olması Bodrum markasının sonu olarak değerlendiriliyor.

    09.05.2008 NTVMSNBC

    BODRUM - Bodrum’da hızlı betonlaşmanın önüne geçilmesi için planlar beklenirken, yapılan imar değişikliği büyük şaşkınlık yarattı.

    Yurtsever Cephe Bodrum Sözcüsü Ayhan Karahan, yapılan değişiklikle ilgili “Bodrum katından kazanılan iki katla beraber 5 katın üzerinde de olabileceği doğrultusunda bir anlam çıkıyor duyumlarımızdan. Böyle olursa Bodrum’un imajını marka olmasında en önemli kriter olan Bodrum kimliğinin üç beş yıl gibi çok kısa bir süre içerisinde yitirileceğini düşünüyorum” dedi.

    Sadece çevreciler değil, imar değişikliğinden yararlanacak olan turizmciler de bakanlık kararına tepki gösterdi. BODER Genel Sekreteri Orhan Kavala, “İmar planındaki notların çok iyi değerlendirilmesi lazım. İçinde iyi olanlar da var, Bodrum imajına zarar verebilecek olanlar da var” diye konuştu.

    Belediyeler ile çevreciler yeni imar planına tepki gösterirken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, imar değişiklğinin sadece bodrum katlarını kapsadığını belirtti. Günay şunları söyledi:

    “Burada aşağıya doğru sonsuz indirilebiliyordu ama buna sınırlama getirildi. Zeminin altına ve üstüne çıkan bütün katların 5’i geçmeyeceği, böylece zeminin üzerinde 2.5 kat olurken, 2 katın olabileceği doğrultusunda sınırlayıcı düzenleme yapıldığını söylediler. Dönüşte resmi belgelerle bunu açıklayacağım. Yukarıya doğru yeni bir zeminin üstünde yeni bir kat artışı kesinlikle söz konusu değildir.”

    http://www.ntvmsnbc.com/news/445774.asp

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu