YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Mayıs 2008

Brezilya Çevre Bakanı'ndan İstifa

  • Brezilya'da Amazon ormanlarının korunması için verdiği mücadeleyle tanınan Çevre Bakanı Marina Silva görevinden istifa etti.

    14.05.2008 BBC Turkish

    Marina Silva, Cumhurbaşkanı Luiz İnacio Lula da Silva'ya gönderdiği mektubunda kişisel nedenlerle istifa ettiğini belirtti.

    Ancak bakanın Amazon ormanlarında başlatılan bazı büyük baraj ve otoyol projeleri yüzünden bir süredir hükümetle ilişkilerinin iyi olmadığı biliniyordu.

    Marina Silva'nın ayrıca, hükümetin genetik yapısı değiştirilmiş tahıl üretimine ve yeni bir nükleer santrale izin vermesinin de istifasında rol oynadığı belirtiliyor.

    Silva, bakanlıktan ayrılırken Amazon ormanlarının yok olmaya başlamasından büyükbaş hayvan yetiştiricilerini ve daha geniş tarım arazisi peşindeki çiftçileri sorumlu tuttu.

    Bakan, "Teyakkuzdayız. Çünkü Amazonlar'ın sahipsiz olduğu günlere dönmek istemiyoruz" dedi.

    Sao Paola'dan sorularımızı yanıtlayan gazeteci Jan Roha, Marina Silva'nın kabinede yalnız kaldığı için istifayı seçtiğini söyledi.

    Roha, "Marina Silva, istifa mektubunda hükümetin çevreyle ilgili politikalarını hayata geçirmekte zorlandığı için görevinden ayrılmakta olduğunu söyledi.

    "Sadece hükümet içinden değil, toplum içinden de direnişle karşılaştığını belirtti. Bununla, çevre koruma projelerine her zaman muhalefet eden, bunların kalkınmanın önünde engel oluşturduğunu söyleyen kırsal kesim lobilerini; büyük üreticileri kastediyor.

    "İlk Lula da Silva hükümetinde de bu görevdeydi. Beş-buçuk yıldır çevre bakanı. Bu süre içinde Kongre'de de muhalefetle karşılaştı." diye konuştu.

    http://www.bbc.co.uk/turkish/news/story/2008/05/080514_brasil.shtml

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu