YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Haziran 2008

Çevre Bakanı’na Golf Protestosu

  • 05.06.2008 NTVMSNC

    Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Antalya’da bir çevreci tarafından protesto edildi.

    Belek’te Dünya Çevre Günü etkinliklerinde konuşan Bakan Eroğlu’na, Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hediye Gündüz tepki gösterdi.

    Kürsüye yürüyen Gündüz, “Golf için kesilmiş 500 bin ağacın üzerindesiniz, çevre gününü böyle mi kutluyorsunuz” diye bağırdı.

    Hediye gündüz, korumalar tarafından salondan uzaklaştırıldı.

    Yarım saat bir odada bekletilen gündüz, emniyete ait bir araçla otelden uzaklaştırıldı.

    Konuşması sırasında protestoya cevap veren, “Paris’e gitsin orada yerler izmarit dolu” diyen Eroğlu’nun Gündüz’le görüşmek istediği öğrenildi.

    Çevreciler: Golf sahaları çevreyle uyumlu değil

    Antalya’da Sorgun Ormanı’nın golf sahası yapılması amacıyla tahsis edilmesine karşı, etkili bir mücadele yürüten Sorgun Platformu golf sahalarının çevreyle uyumlu olmadığını açıklamıştı: “Bahsedilen yerlerin pek çoğu doğal hayatın bulunduğu yerler. Oysa golf sahalarının bölgedeki atıl alanlarda, çöplüklerde kurulacağı söyleniyordu. Golf sporuna karşı değiliz ancak doğal yaşamın korunması gerekiyor. Golf sahaları çevreyle uyumlu deniyor. Ne yazık ki gerçek bu değil. Golf sahaları çok su tüketiyor. Yeşil alanın korunması için sık sulama yapılıyor. Bu su fakiri bir ülke için doğru değil. Bunun dışında yine çimlerin sık ve kısa olması için aşırı gübrelemele yapılıyor. Bunlar hep kimyasal gübre. Bir hektarlık golf sahası için yılda 21 kilo kimyasal ilaç kullanılıyor. Tarım için bile maksimum 14 kilo kullanılırken bu çok yanlış.Doğaya büyük zarar veriliyor”

    http://www.ntvmsnbc.com/news/448993.asp

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu