YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Haziran 2008

ÇED Raporu Yargıda

  • 17.06.2008 Birgün

    Bergama Ovacık Altın madenine üç kat kapasite artırımı ile ilgili verilen ÇED olumlu belgesine karşı dava açıldı. Köylülerin temsilcileri altın madeninin kapasite artırımı bir tarafa bir an önce kapatılması gerektiğini söyledi. İzmir Adliyesinde dava açma öncesi EGEÇEP tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan EGEÇEP Dönem sözcüsü Erhan İçöz, Ovacık altın madeninin “hukuk devleti” ilkesi yerle bir edilerek çalıştırıldığını kaydetti.

    Madenci şirketin şimdi de Dikili’nin köyleri ve Kozak yaylasında çıkartmayı planladığı cevherleri Ovacık"taki tesislerde işlemeyi düşündüğünü aktaran İçöz, şirketin bu projesine bakanlıklar tarafından da ÇED olumlu belgesi verildiğini aktardı.

    İçöz, “Bergama"da yaşananlar yargı kararlarını etkisizleştirme operasyonudur. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın madenin üç kat kapasite artırımına olur vermesi hukuki olduğu kadar, bilimsel olarak da çok yanlış bir karardır” diye konuştu. Basın açkılamasını ardından Kozak’a bağlı 16 köy muhtarının, Bergama, Dikili ve İzmir’den yurttaşların imzaladığı dava dilekçesi İzmir İdare Mahkemesi"ne verildi.

    http://www.birgun.net/actuel_index.php?news_code=1213687557&year=2008&month=06&day=17

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu