YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Haziran 2008

‘Badem'i Seviyorsan Yanaşma’

  • 24.06.2008 Radikal

    BODRUM - Muğla Valililiği ve Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD- AFAG), Akdeniz foku ‘Badem’in doğal ortamına alışmasına yardımcı olmak için ‘Badem'i Seviyorsan Yanaşma’ sloganıyla proje başlattı. Proje kapsamında Gökova Sahili'nde, tatilcileri ve yöre halkını ‘Badem’e nasıl davranmaları gerektiğini anlatan 5 bin broşür dağıtıldı.

    SAD- AFAG Başkanı Cem Orkun Kıraç, projeyle, devlet kurumları, bilim adamları ve uzmanlar tarafından Gökova'daki halkın ve tatilcilerin bilinçlendirilerek Badem’e daha fazla zarar verilmesini engellemeyi hedeflediklerini söyledi. Aydın'ın Didim İlçesi'nde yaralı olarak bulunduktan sonra tedavisinin ardından Muğla'nın Gökova Körfezi'nde doğal ortamına bırakılan Akdeniz foku ‘Badem’le birlikte insanları da rehabilite edeceklerini belirten Kıraç, “Böylelikle, Badem'i doğal ortamda yaşamaya alıştırmak istiyoruz. İnsanların tedavi ettiği Badem, herkesten iyilik göreceğini sanıyor. Oysa ki birçok kişi artık ona eziyet etmeye başladı. Bu nedenle projeyi en kısa zamanda hayata geçirerek, onu bu eziyetten kurtaracağız” dedi.

    Son olarak Ören Sahili'nden bir operasyonla gizli tutulan bir yere götürülen Badem'le ilgili halkı bilinçlendirmek ve zarar verecek her türlü önlemin alınmasını sağlayacaklarını vurgulayan Ören Belediye Başkanı CHP'li Kazım Turan ise, şunları söyledi:

    “Valilikle sürekli temastayız. Badem'in görüldüğü yerlere zabıta ve güvenlik görevlilerini yönlendirip kimsenin yanaşmaması için anında tedbir alıyoruz. Ege ve Akdeniz'in maskotu, insanların sevgilisi haline gelen Badem'in yaşamına zarar gelmemesi için hazırlanacak her tür projede yer alarak, korunması için destek olacağız. Uzmanlar aracılığı ile Ören'de halka açık bilgilendirme toplantıları düzenleyip, Badem'in görüldüğü yerde uyulması gereken kuralları içeren tabelaları sahillere yerleştireceğiz.” (dha)

    http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=885006&Date=26.06.2008&CategoryID=85
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu