07.08.2008 Radikal
LONDRA - İklim değişikliği sonucu küresel ölçekte dünyanın 4 derece ısınacağı uyarısı yapılırken bilim adamlarının önlem almak üzere harekete geçtiği belirtildi. İngiliz Guardian gazetesinin manşetten verdiği haberde, dünya üzerinde sıcaklıkların 4 derece artmasının bir felaketle sonuçlanabileceği kaydedildi.
Haberde, İngiliz hükümetinin hazırlattığı 2006 iklim değişikliği ile ilgili önlemlerin gözden geçirilmesi raporunda, her sene kıyı taşkınlarından 7 ila 300 milyon arası kişinin etkilenebileceği, Güney Afrika’da su kullanılırlığının yüzde 30 ila 50 arasında azalabileceği ve Akdeniz’de zirai kazançların yüzde 15 ila 35 arasında azalırken, hayvan ve bitki türlerinin yüzde 20 ila 50’sinin soyunun tükenmesi ile karşı karşıya kalabileceği belirtildi.
İngiliz hükümetinin önde gelen bilimsel danışmanlarından birine göre, İngiltere’nin, belki de 4 C civarında olacak olan tehlikeli bir iklim değişikliğine kendini hazırlamak için etkin adımlar atması gerektiği kaydedildi.
Gazete, Marakeş ve Fas gibi ülkelerde yetişen ve kuraklığa dayanıklı olan bitkilerin ileride İngiliz bahçelerinde daha yaygın olarak görülebileceğini bildirirken, İngiltere’de en önemli etkinin yükselen deniz yüzeyleri ve denizden uzak bölgelerde yaşanabilecek olan taşkınlar olacağını kaydetti. Ayrıca iklim uzmanlarının kışın sağanak yağmur ve yazları da daha kurak bir yaz öngördükleri bildirildi.
http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=892344&Date=08.08.2008&CategoryID=85
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
BM Okyanus Konferansı umut verdi, ama asıl mesele: Bu sözlerin arkasından somut adımlar gelecek mi?
Dünya genelinde çatışmalar, ekonomik krizler ve iklim değişikliği, milyonları açlık ve yetersiz yüz...
Gerçek boyutlu kuklalarla yola çıkan “The Herds” projesi, iklim krizinin zorunlu göçlere etkisini...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
Avrupa Çevre Ajansı’na göre iklim değişikliği ve doğa kaybı, kıtanın yaşam kalitesi, refahı ve gücü...
Hükümetlerin fosil yakıt üretim planları, Paris Anlaşması hedefleriyle çelişiyor; 2030’da gerekenin...
Norveç açıklarında kurulan Northern Lights tesisi, Avrupa’dan toplanan karbondioksiti Kuzey 2600...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013