20.04.2009 TÜRÇEK
Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu – TÜRÇEK tarafından organize edilen AKASYA Zirveleri’nin 8.si 24-26 Nisan 2009 tarihlerinde YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ev sahipliğinde ATIK teması ile toplanıyor.
2002 yılından günümüze kadar Sivil toplum kuruluşları, üniversite kulüpleri ya da bireysel insiyatif kanalıyla çevre koruma ve geliştirme çalışmaları yapan gençleri ayrım gözetmeyen demokratik bir ortamda bir araya getirmek amacı ile “ Ulusal Gençlik Çevre Zirveleri – AKASYA ” zirveleri düzenlenmektedir.
AKASYA Zirveleri, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından 2007 yılında “ Türkiye’deki en iyi gençlik uygulamaları”ndan biri olarak ödüllendirilmiştir.
Tüm Türkiye’den 300 çevreci gencin katılacağı AKASYA 8’de ilk 2 gün
- Atık Yönetimi ve Mevzuat- Atıklar ve Geri Kazanım- Biyorafineri Teknolojisi ve Atık- Atık Su ve Katı Atık Bertarafı- Alıcı Ortam Olarak Akarsu, Göl ve Denizler- Termik ve Nükleer Özelinde Enerji Santrallerinde Atık Yönetimi konularında uzmanların katılımı ile paneller düzenlenecektir. Ayrıca TÜRÇEK’in Çevre Elçisi Ünlü Manken Didem UZEL’de gençlerle söyleşi yaparak programda yer alacaktır.
3. Gün ise,
- Öncesi ve Sonrası ile 5. Dünya Su Forumu- Nasıl bir Sürdürülebilir Yaşam Festivali- AKASYA Büyürken- Gençlik Karavanı – Fırsat Ajandası konularında çalıştaylar düzenlecektir.
Katılımın ücretsiz olduğu AKASYA 8 hakkında tüm bilgiye www.akasyaplatform.org üzerinden ulaşılabilmektedir.
İletişim:Kerem ATEŞ – AKASYA Zirveleri Kurumsal İletişim Sorumlusu0216 338 00 17 / 0 532 416 96 12kurumsal@akasyaplatform.org
Danimarka’da tarım arazilerinin yüzde 10’u orman ve doğal yaşam alanlarına dönüştürülecek.
İklim değişikliğinin hava kirliliğine etkileri üzerine yapılan bir araştırma, 2100 yılına kadar 30...
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı,...
Japonya'nın en yüksek zirvesi Fuji Dağı, iklim değişikliğinin etkisiyle bu yıl karla kaplanmadan en...
Gerçek boyutlu kuklalarla yola çıkan “The Herds” projesi, iklim krizinin zorunlu göçlere etkisini...
Hawaii’de keşfedilen deniz mantarları, plastik tüketme yetenekleriyle okyanusların geleceğine dair...
İklim değişikliği, uzaydaki koşulları da etkileyerek uydular için kullanılabilir alanın daralmasına...
İklim değişikliği, küresel ekosistemleri dönüştürerek hava koşullarından su döngülerine, biyolojik...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013