21.04.2009 BBC Turkish
İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, 2015 yılına kadar iklim değişikliği nedeniyle meydana gelecek felaketlerin yüzde 50 oranında daha fazla insanı etkileyeceğini vurguladı. Dünyadaki insani yardım mekanizmalarının felaketlerle başa çıkmada yetersiz kalacağını söyleyen Oxfam, yayımladığı yeni raporunda, önümüzdeki altı yıl içinde dünya çapında 375 milyon insanın felaketlerin pençesine düşeceğini belirtti.
Oxfam şu andaki insani tedbirlerin mevcut koşullarla ancak baş edebildiğini belirtti ve sistemin çökme tehlikesi altında olabileceği uyarısında bulundu.
Örgüt, siyasi ya da diğer tercihler göz önünde tutulmaksızın, insani yardımların tarafsız bir şekilde gönderilmesi yönünde radikal bir dönüşüm sağlanması gerektiğini belirtti.
Oxfam'dan Rob Bailey BBC'ye yaptığı açıklamada, yardım harcamalarında artışa da ihtiyaç duyulduğunu ancak asıl sorunun sadece paranın miktarı olmadığını söyledi.
"Bu paranın daha iyi harcanabileceği yollar bulunmalı." diyen Bailey, 2004 yılında Asya'daki tsunami felaketinde mağdur başına 1200 dolardan fazla para harcandığına, Çad'daki mağdurlara ise 23 dolar düştüğüne işaret etti.
Kuruluşun İnsani Yardım Direktörü Jane Cocking de, Afrika'nın birçok yerinde, her on yılda bir görülen ve insanların kendilerini koruyacak yöntemler geliştirebildiği kuraklıkların artık üç yılda bir yaşanacağını söyledi.
Asya'da da büyük metropoller dahil olmak üzere iklim değişikliği nedeniyle felaketlerin daha sık görüleceği uyarısı yapıldı.
Haberin sayfasına ulaşmak için
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
BM Okyanus Konferansı umut verdi, ama asıl mesele: Bu sözlerin arkasından somut adımlar gelecek mi?
Dünya genelinde çatışmalar, ekonomik krizler ve iklim değişikliği, milyonları açlık ve yetersiz yüz...
Gerçek boyutlu kuklalarla yola çıkan “The Herds” projesi, iklim krizinin zorunlu göçlere etkisini...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
Avrupa Çevre Ajansı’na göre iklim değişikliği ve doğa kaybı, kıtanın yaşam kalitesi, refahı ve gücü...
Hükümetlerin fosil yakıt üretim planları, Paris Anlaşması hedefleriyle çelişiyor; 2030’da gerekenin...
Norveç açıklarında kurulan Northern Lights tesisi, Avrupa’dan toplanan karbondioksiti Kuzey 2600...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013