YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 07 Haziran 2010

Çocuklar Ekolojiyi İnteraktif Yolla Öğrendi

  • 05.06.2010 Radikal

    ‘Yarının İzleri’ projesi İstanbullu çocuklarla devam ediyor. Unilever, Tesco Kipa, MEB ve TOÇEV işbirliği ile hayata geçen proje kapsamında Türkiye’nin 12 farklı bölgesindeki 96 farklı okulda, 13 bini aşkın çocuğa  küresel ısınma eğitimi verildi. Proje kapsamında, çocukların ‘ekolojik ayak izi’ bilincine sahip olmaları için okullarda interaktif eğitimler, belgesel ve tiyatro gösterimi yapılırken, oluşturulan internet sitesi ile birbirleriyle iletişime geçmeleri de sağlanıyor. İnteraktif web sitesi, çok yakında yepyeni yüzü ve uygulamaları ile çocuklar için önemli bir başvuru ve eğlence kaynağı olacak.

    Kargoda dönüşüm

    Aras Kargo, Türkiye genelinde tüm şubelerinde atık kâğıtların değerlendirilmesi amacıyla geri dönüşüm kutuları yerleştirdi. Aras Kargo’nun çok sayıda kurumsal müşterisi de kampanyaya destek olmak amacıyla geri dönüşüm kutusun talep etti.

    Organikanyon geliyor

    11 Haziran’tan itibaren her cuma Kanyon Büyükdere girişine 10:00-20:00 arasında Organikanyon kurulacak. Yiyecekten, kıyafet, kozmetik ve temizlik ürününe kadar her türlü organik ürün, üreticiden doğrudan tüketiciye satılacak.

    Bu yarış kaçmaz!

    TetraPak ambalajlarının yüzde 50’ye varan geri dönüşüm oranlarına erişmesini, yarın 2. Karton Gemiler Etkinliği’nde kutlayacak. Tetra Pak’ın WWF ile birlikte ev sahipliği yapacağı etkinlikte Aroma, Aslanoba Gıda, Aynes, Dimes, Kay Süt, Pınar, Sütaş, Tamek, ve Tat içecek kutularından gemilerle yarışacak.

    OMO’yla sudaki ayak izinizi ölçün

    OMO, Daha Temiz Dünya Planı çerçevesinde WWF ile birlikte Sudaki Ayak İzim projesini başlattı. Proje kapsamında www.sudakiayakizim.org sitesi açıldı. Günlük yaşamımızda ne kadar su kullandığımıza ışık tutan, suyun yaşamsal önemini açıklayan tüm bilgilerin yer aldığı sitede bireylerin kendi su ayak izlerini ölçebilecekleri bir de hesap makinesi bulunuyor.

    Koyun-Keçi Panayırı

    Türkiye’nin ilk Koyun Keçi Panayırı, Türkiye’nin ilk Yavaş Şehri (Citta Slow) Seferihisar’da bugün başlıyor. İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Seferihisar Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen iki günlük panayırda en güzel keçi ve koyun yarışması ve kaval dinletisi de yapılacak.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu