YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 21 Aralık 2010

Andezit üreticileri Mogan için toplandı

  • 20 Aralık 2010 Hürriyet

    Gölbaşı Belediyesi, Mogan Gölüne Sukesen Deresi ile dökülen kirli suların akıbetini araştırmak üzere Andezit taşı üreticileriyle bir araya geldi. Toplantıda, Mogan Gölüne su kesen deresi ile giden kirli suların ve taş ocakları bölgesinde oluşan çevre kirliliği hakkında konular tartışıldı.

    Başkan Yardımcısı Murat Bölük, Özel Çevke Koruma Kurumu, Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaşanan çevre kirliği iddiaları yüzünden üreticilere çok ağır cezalar uygulayacağını söyledi.

    Bölük, “Bu konu hakkında sizlere hem bilgi verelim, hem de çevreyi kirletmeme adına gerekli ne gibi önlemler alınabilir bunları sizinle paylaşmaya geldik” dedi.

    Gölbaşı Andezit taşı Dernek Başkanı Bayram Dursun ise konuşmasında, geçmiş dönemde apar topar buraya sürüldüklerini ileri sürdü, altyapı ve döküm sahasının olmamasından yakındı. Dursun sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Biz burada ne sanayiyiz, ne de küçük esnafız. Bize burada bir isim bile vermediler. Biz derdimizi, sıkıntımızı kimseyle paylaşamıyoruz. Burada en büyük sorunumuz bir döküm sahamızın olmaması. Andezit taşanının işlenmesinden sonra geriye kalan kullanılmayan malzemeleri kendi imkanlarımızla, kendi ocaklarımızda imha ediyoruz. Sadece döküm sahası istiyoruz.”

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu