YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Eylül 2007

Küresel ısınma BM’yi de harekete geçirdi

  • Bilim adamlarının uyarıları ve yayımladıkları raporların yanısıra, küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarına ilişkin belirtiler, sonunda Birleşmiş Milletleri de harekete geçirdi.

    19 Eylül 2007 Çarşamba - NTVMSNBC

    BM, 24 Eylül’deki oturumda iklim değişikliklerini ele alacak.

    İSTANBUL - Bilim adamlarının uyarıları ve yayımladıkları raporların yanısıra, küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarına ilişkin belirtiler, sonunda Birleşmiş Milletleri de harekete geçirdi. Örgüt, Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı 24 Eylül’deki özel oturumda küresel ısınmaya karşı neler yapılabileceğini tartışmaya hazırlanıyor. Ancak bilimadamlarına göre; bu geç kalınmış bir adım. Çünkü küresel ısınma etkileri, beklentilerin tersine şimdiden hissedilmeye başlandı bile. 
    Haberin devamı 

    Bilimadamları, küresel ısınmayla ilgili yeni uyarılarda bulunurken, 62’inci genel kurul toplantıları başlayan Birleşmiş Milletler de özel bir oturumda bu konuyu ele alacak.

    24 Eylül’de yapılacak toplantıya 80 kadar devlet ve hükümet başkanı katılacak. Amaç toplantıdan iklim değişikliğiyle mücadelede güçlü bir siyasi mesajın çıkması.

    Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun yeni Başkanı Makedonyalı diplomat Srgjan Kerim de örgütün iklim değişikliğine verdiği öneme vurgu yaptı.

    BM Genel Kurulu Başkanı Srgjan Kerim, “Vakit kaybetmeden ele almamız gereken öncelikli konuları, iklim değişiklikleri, 1000 yıllık kalkınma hedefleri, Birleşmiş Milletler idari reformu ve terörle mücadele olarak belirledik” dedi.

    Kerim, küresel ısınma konusunda kaybedilecek zaman olmadığının altını çizerek “bilim sözünü söyledi, artık harekete geçme zamanı” dedi.

    Küresel ısınmanın etkilerini yaşamaya başladık bile
    Birleşmiş Milletler’in bu çabaları boşuna değil. Zira bilimadamları küresel ısınmanın etkilerinin düşünülenden çok daha erken hissedileceğini ve artık dünyanın bununla yaşamayı öğrenmesi gerektiğini söylüyor.

    Hazırlanan yeni bir rapora göre, sıcaklıklar artacak, ani hava değişimleri daha sık görülecek, su sıkıntısı yaşanacak ve tarımda verim düşecek.

    Eğer sıcaklık artışı 1,5 ila 2,5 dereceyi geçerse bitkilerle canlı türlerinin yüzde 30’u yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

    İklim değişiklerinin esas bedelini Afrika ve Kuzey Kutbu’nu yanısıra Fiji gibi adalar ve Asya’daki nehirlerler ödeyecek. Bu iklimsel değişikliklerden en çok etkileneceklerse yaşlılarla yoksullar olacak.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/420353.asp    

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu