YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 21 Ekim 2011

Zamana karşı yarışıyorlar

  • 18 Ekim 2011 Ntvmsnbc

    Yeni Zelanda açıklarında karaya oturan yük gemisinin yol açtığı çevre kirliliğinin büyümemesi için çabalar artırıyor.

    Gemideki yakıtı boşaltmak için zamana karşı yarış var.. Güzel havayı fırsat bilen ekipler yakıtı boşaltmak için yoğun çaba harcıyor ama meteoroloji yetkililer ekiplerin fazla vakitleri olmadığını belirtiyor..

    22 kilometre açıktaki geminin yakıtının boşaltmasılması için yoğun bir çaba harcanıyor.
    Hava koşulları yüzünden ara verilen çalışmalara yeniden başlamış durumda. Ekipler, meteorolojinin hava koşullarının yeniden kötüleşeceği uyarısı nedeniyle zamana karşı yarışıyor.

    Şu ana kadar tonlarca petrol, geminin deposundan boşaltıldı. Ancak hala bin tondan fazla yakıt çıkarılmayı bekliyor. Ekipleri zorlayan etkenlerden biri  geminin gün geçtikçe daha fazla yan yatması ve parçalanma riski bulunması.

    Yüzlerce ton yakıt, şimdiden denize sızdı.  Binden fazla deniz kuşu telef oldu. Bölgedeki balıkçılar da yakıtın neden olduğu kirlilikten şikayetçi.

    47 bin ton ağırlığındaki gemiden onlarca konteynır da denize düştü. Kazanın nedeni araştırılmaya devam ediliyor.  Haklarında dava açılan  geminin birinci ve ikinci kaptanı suçlu bulunmaları halinde 1 yıl hapis ya da yaklaşık 8 bin dolar para cezasına çarptırılabilecek..

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu