YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 19 Mart 2012

Güneşten faydalanamıyoruz

  • 18 Mart 2012 Cumhuriyet
    TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, "Türkiye'de 2 bin 640 saatlik güneşten istifade etme süremiz var ama hala güneş santrali kurabilmiş değiliz" dedi.

    Kocaeli'de 15 komisyon üyesiyle ziyaret ve incelemelerde bulunan Kaya, incelemelerinin İstanbul'da devam edeceğini, daha sonra İzmir'e gideceklerini söyledi. Kaya, "24. dönemde 21 kanun tasarısını görüştük, bir üst komisyon ya da genel kurula sevkini sağladık" diye konuştu.

    Yasama faaliyetlerinde aldıkları kararlarla uygulamadaki boyutu görmek istediklerini ifade ederek, "Kocaeli'yi ne için seçtik? Türkiye hızla büyüyen bir ülke. 2010'da yüzde 9'lara varan büyümesi, 2011'de yüzde 8'i aşan büyümesi söz konusu. Bu büyümede tüm dünyada olduğu gibi çevre olgusu bizim için önemli bir hassasiyet arz eden bir nokta. Sürdürülebilir kalkınma ilkesi doğrultusunda kalkınma, çevre dengesi dünyada çok konuşuluyor. Türkiye'de buna ne kadar dikkat ediyoruz? Özellikle bunu yerinde görmek istedik. Ne çevreyi kalkınmaya feda etmeyi ne de kalkınmayı çevre uğruna yok etmeyi arzuluyoruz" dedi.

    Kaya, Avrupa'nın küçüldüğü, Yunanistan'ın iflas ettiği bir noktada, AB içinde Almanya'nın en büyük üreten ülke olmasına rağmen küçüldüğü, İngiltere'nin tedbirler aldığı, KDV'lerin artırıldığı, İtalya'da memur maaşları ya da diğer uygulamaların aşağı çekildiği dönemde Türkiye'nin büyüdüğüne işaret ederek, "Bu büyüme çok ciddi anlamda enerji harcatıyor. Dünya ortalamasının önceki yıla baktığımızda yüzde 5,6 olduğu bir atmosferde Türkiye'de yüzde 9'ları aşan enerji harcamamız söz konusu oldu. Bu enerjiyi harcayan önemli şehirlerimizden biri Kocaeli'dir" diye konuştu.

    Kocaeli'nin 14 organize sanayi bölgesi ile Türkiye'nin en büyük üretim merkezlerinden olduğuna dikkati çeken Kaya, İstanbul'dan sonra Türkiye ekonomisine en büyük katkıda bulunan, belki de en büyük ithalatın yapıldığı il olduğunu kaydetti. Kaya, şöyle devam etti:
    "2006'da Dilovası, Türkiye gündemine geldi, TBMM bünyesinde kurulan araştırma komisyonu mahallinde birçok tespitte bulundu. Bu tespitler o gün rapor olarak yansıdı. Bu raporun bugünkü boyutunu görüyoruz. Valimiz, belediye başkanımız ve organize sanayi bölgeleri yetkililerine teşekkür ediyorum. Ciddi iyileşmeler var. Bunlar ideal midir, idealin sonu yok ama o günkü fotoğrafa göre fevkalade iyi bir noktaya gelindiğini görüyoruz."

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu