YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Nisan 2012

Müzelik böcekler

  • 3 Nisan 2012 Ntvmsnbc
    Süleyman Demirel Üniversitesi Böcek Müzesi, bilim insanlarının yanı sıra doğaseverler ve koleksiyoncular tarafından da büyük ilgi görüyor.

    Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Karaca, "İnsan faaliyetleri ve küresel ısınma, bizim gibi doğadaki canlıları da etkiliyor ve her gün belki yeni bir tür yok oluyor. Amacımız yok olmaları engellemek için bu zenginliği ortaya koymak" dedi.

    Prof. Dr. İsmail Karaca,  Entomological Museum of Isparta Turkey (EMIT) adıyla uluslararası böcek müzeleri arasına giren Süleyman Demirel Üniversitesi Böcek Müzesi'nin, bilim insanlarının yanı sıra doğaseverler ve koleksiyoncular tarafından da büyük ilgi gördüğünü kaydetti. Müzede, Isparta'nın değişik bölgelerinden böceklerin yer aldığını anlatan Karaca, böcekleri uygun biçimde iğneleyip, kurutarak müzede sergilediklerini söyledi.

    Müzenin özellikle yurt içi ve dışındaki farklı üniversitelerden bilim insanları tarafından ziyaret edildiğine değinen Karaca, şöyle konuştu:
    "Her yıl 20 kurum ve kuruluş tarafından müzemiz ziyaret ediliyor. Bilim adamları da yürüttükleri bilimsel çalışmalarda kaynak olarak müzemizdeki böceklerden yararlanıyor.  Son olarak müzemizi Gürcistan'dan ziyaret eden Yrd. Doç. Dr. George Japosuli asalak arılar üzerine yaptığı bilimsel çalışmasında, Doç. Dr. Shalva Bargadze ise yaprak bitki böcekleri üzerine yaptığı bilimsel çalışmasında müzemizdeki örneklerden faydalandı."

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu