YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 19 Temmuz 2012

Güneş arabaları pistlerde

  • 17 Temmuz 2012 Ntvmsnbc
    İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) güneş arabası SOCRAT, TÜBİTAK 2012 Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları'nın G-Güneş Arabaları Kategorisi'nde 4'üncü kez Türkiye birincisi oldu.

    İÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2012 Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları, İzmit Körfez Yarış Pisti'nde yapıldı. Yarışmanın Formula G-Güneş Arabaları kategorisinde İstanbul Üniversitesi'nin güneş aracı SOCRAT (Solar Car Racing Team), rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

    Açıklamaya göre, 40 üniversiteden 65 takımın katıldığı yarışta, 2009, 2010 ve 2011 yıllarının da şampiyonu olan SOCRAT, 4'üncü kez Türkiye şampiyonluğunu elde ederken, ikinciliği Anadolu Üniversitesi'nin ''Sunanatolia'' adlı aracı, üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi'nin ''Ariba-5'' adlı aracı elde etti.

    İÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İlhan Kocaarslan'ın proje yürütücülüğü ve Yard. Doç. Dr. Erkan Atmaca'nın proje danışmanlığında yarışlara hazırlanan SOCRAT ekibi, araştırma görevlisi Koray Gürkan ile öğrenciler Murat Altuğ, Sertel Tanta, Gökhan Erdoğan, Serdar Zurnacı, Ertunç Kırgül, Orçun Karadeniz, Esat Ertürk, Tuba Güven, Emre Balkı, Halil Yakar, Aydın Alçı, Büşra Alpdoğan, Metin Ayberk Fikirli, Gamze Akpolat, Yalvaç Akgün, Emre Mutlu Çelik'ten oluştu.

    İÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin projesi olan ve İÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenen SOCRAT, 16 Ekim 2011'de Avusturalya'da yapılan Dünya Şampiyonası Veolia World Solar Challenge'ı da 8'incilikte tamamlamıştı.

    İstanbul Üniversitesi bu yıl ilk kez Hidrojen Enerjili Arabalar kategorisinde de yarıştı. Üniversitenin ''Hidroist'' adlı aracı yarışmayı 7'nci olarak tamamlarken, ayrıca ''en iyi tasarım'' ödülünü de aldı.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu