YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Temmuz 2012

Boğazın çöpleri tekneyle temizlenecek

  • 23 Temmuz 2012 Cumhuriyet
    İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen şikayet üzerine Boğaz'daki çöplerin toplanması için tekne kiralayacak.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, denize atılan çöpe anında müdahale etmek için hareket geçti. İl Müdürlüğü, bu kapsamda İstanbul Boğazı'nda deniz yüzeyi temizliği yapılması ve çöplerin toplanması amacıyla çöp teknesi kiralayacak.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı olacak teknenin üzerinde aynı zamanda halkı bilinçlendirmek için Türk Bayrağı ile Bakanlığın isim, logo ve bayrağının yanı sıra denizlerin temiz tutulması, denizlere çöp atılmaması ve çöplerinin deniz canlılarının yaşamlarına vereceği zararları içeren bilgilendirme yazıları yer alacak.

    152 bin liraya kiralanacak
    Boğaz bölgesinin yanı sıra marina ve tersane bölgesinde de temizlik çalışmaları gerçekleştirecek tekne, 152 bin liraya kiralanacak.

    Çalışma programı haftalık hazırlanacak teknenin, hafta içinde 1 gün marinada, diğer günler tersane bölgesi ve İstanbul Boğazı boyunca görev yapması planlanıyor. Duruma göre, teknenin çalışma programında değişiklik yapılabilecek.

    Deniz kirliliğine anında müdahale edilecek
    Konuya ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, denizlerde oluşacak kirliliğe anında müdahale edeceklerini söyledi. Bayraktar, kıyıda oluşacak kirlenmenin türü ve etkilerinin belirlenmesi, çevreye zararların tespiti ve olay sonrasında kirlilikten etkilenen alanların rehabilitasyonu için acil müdahale planları hazırladıklarını belirtti.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu