YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2012

Çıralı'daki tahsise yargı freni

  • 25 Temmuz 2012 Radikal
    Antalya'da dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen 1'inci Derece Doğal Sit Alanı içerisinde yer alan Çıralı sahilinin, orman içi dinlenme yeri olarak kiralanması işleminde mahkeme yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

    Antalya Bölge İdare Mahkemesi, Antalya ’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Ulupınar Köyü’nde bulunan ve caretta carettaların üreme alanı olan Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisindeki 1’inci Derece Doğal Sit Alanı Çıralı sahilinin, orman içi dinlenme yeri olarak kiralanması işleminde yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

    BÖLGE HALKI TEPKİ GÖSTERDİ
    Söz konusu alanla ilgili, 15 Temmuz 2011’de Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu sit alanı içinde yer alan arazinin orman içi dinlenme yeri olarak kiralanmasına olur verdi. Bunun üzerine 28 Temmuz 2011’de gerçekleştirilen sözleşme ile Orman Genel Müdürlüğü 18 dönümlük alanı yıllık 5 bin liraya Ormanspor’a kiraladı, aynı gün imzalandığı iddia edilen ’Sponsorluk Sözleşmesi’ ile Ormanspor, araziyi yıllık 55 bin liraya Çıralı’da otel işleten bir turizmciye ’günübürlik’ alan olarak işletilmek üzere kiraya verdi. Bu olayın açığa çıkması üzerine bölge halkı ve çevreciler uzun süre eylemlerle seslerini duyurmaya çalışırken, konuyu yargıya da taşıdı.

    OGM TAHSİSİ İPTAL ETTİ
    Önce, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun alanın orman içi dinlenme yeri olarak kiralanmasına yönelik oluru ile Orman Genel Müdürlüğü’nün araziyi Ormanspor’a kiralanmasına yönelik tahsis kararı yargıya taşındı. Antalya 2’nci İdare Mahkemesi’nde görülen ve 29 Mart 2012’de verilen kararda; Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararı hakkında istenen yürütmenin durdurulması istemi reddedilirken, Orman Genel Müdürlüğü’nün tahsisinin ise yürütmesinin durdurulmasına hükmedildi. Orman Genel Müdürlüğü ise bölgeye gönderdiği 2 müfettişin incelemesi ve mahkeme kararının ardından geçen Mayıs ayında arazinin Ormanspor’a tahsisini iptal etti.

    YOGALI EYLEM YAPMIŞLARDI
    Çıralı sahilindeki 18 dönümlük alanın Ormanspor’a antrenman sahası olarak tahsis edilmesi, Ormanspor’un da sponsorluk anlaşması karşılığı alanı bir turizmciye kiralamasına bölge halkı ve çevreciler büyük tepki göstermişti. Bölge halkı günlerce sahilde eylem yapıp seslerini duyurmaya çalışırken, sponsorluk anlaşması karşılığı alanı 10 yıllığına kiraladığı iddia edilen turizmcinin alanı çitle çevirmeye kalkışması ise tepkilerin artmasına neden olmuştu. Yaşananlara sessiz kalmayan Çıralı halkı, 25-30 kişilik ekiplerle yoga yaparak süresiz eylem başlatmış, bu tepkiler üzerine Antalya Valiliği de çalışmaların durdurulmasına karar vermişti. (dha)

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu