YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 31 Temmuz 2012

Binalar yeşerecek

  • 26 Temmuz 2012 Ntvmsnbc
    Türkiye'de, Mayıs ayı itibarıyla 40 sertifikalı, 80 de sertifika adayı yeşil bina bulunuyor.

    Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Haluk Sur, yeşil binalara gösterilen ilginin her geçen gün daha çok artığını söyledi. Şubat ayında Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi düzenlediklerini anımsatan Sur, etkinlik kapsamında yeşil binaların bütün detaylarıyla ele alındığını belirtti.

    Sur, bu tür etkinliklerin hem kamunun hem de özel sektörün, yurt dışındaki uygulamaları takip etmesi ve ülkedeki potansiyeli değerlendirmesi açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

    Ekolojik bilincin göstergesi olarak Türkiye'de sertifikalı yeşil bina projelerinin hızla artığına işaret eden Sur, "Mayıs 2012 itibarıyla 40 sertifikalı, 80 de sertifika adayı yeşil bina bulunmaktadır. Türkiye gibi yapı stoğu 18,5 milyon olan bir ülkede 120 bina az gibi görünse de sertifikalı yeşil binaların artış ivmesi göz önüne alındığında sektörün hızla büyüdüğü görülür. Büyümenin nedeni hem konunun güncelliği hem de inşaat sektörünün çevre dostu uygulamalara yönelmesidir" diye konuştu.

    Sur, Türkiye'de 19 milyona yaklaşan konut stoğunun yüzde 48'inin 35 yaşın üzerinde olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
    "Ülkemiz, yıpranmış konut stoğu ve deprem gerçeği sebebiyle büyük çaplı kentsel dönüşüm programıyla karşı karşıyadır. Türkiye 10 milyona yakın konutunu kentsel dönüşümle yenileyecek. Bu süreçte yeşil binalara yönelinmelidir. Konut stoğunun tamamı yeşile dönüştürüldüğünde 500 milyar-1 trilyon dolar arasında bir ekonomi ortaya çıkacaktır. Bu hacim, 10 yıl sonra nüfus artışı, bina sayısında artış, kentsel dönüşüm, yeni teknolojilerin ve yan sektörlerin etkisiyle katlanarak artacaktır."

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu