YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Ağustos 2012

"Göle elimizi sokmaya korkuyoruz"

  • 26 Temmuz 2012 Ntvmsnbc
    Türkiye'nin en önemli göllerinden birisi Bafa... Ancak göl büyük bir hızla kirleniyor.

    Gölde balıkçılık yapan Mehmet Akgün, bu durumu şöyle anlatıyor: "İnanır mısınız elimizi dahi sokmaya korkuyoruz, değil balık elimizi dahi sokmaya korkuyoruz.Bugünlerde kimsenin yanı yaklaşmadığı gölde  bir zamanlar yüzmek, hatta suyundan içmek bile mümkündü..."

    Turizmc Kubilay Karabulut ise gölün durumunu şöyle anlatıyor: "15 yıl öncesine kadar suyu içiliyordu. Tabi 15 senedir göl gittikçe kirlendi, su durgunlaştı böyle olunca sirkülasyon sağlanmayınca göl kendiliğinden kirlendi. Göldeki alg patlaması paralel olarak artan bakteriler, halk sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştı."

    DSİ Aydın 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz konu hakkında şu açıklamada bulundu:"Bafa Gölü'ne bazı sanayi tesisleri atıklarını bırakmaktadır. Tespitlerimizi yapıyoruz. Biz sanayi tesislerinin olumsuz etkilerini ilgili birimlere iletiyoruz. Balıkçılık ve zeytinyağı tesislerinin kışın bıraktıkları atıklar var. İlgili müdürlüklere bildiriyoruz. DSİ olarak yapabileceğimiz Menderesten buraya temiz su sağlamak."

    Uzmanlara göre DSİ'nin göle su takviyesi yapması çözüm değil..
    Uzman Biyolog Doktor Kutsal Kesici şunları söylüyor: "Kirli kaba su takviyesi yapmak bir çözüm değil. O bir temizlik yöntemi değil. zaten göle verilen su temiz değil. en başta problemimiz oradan kaynaklanıyor. İlk olarak mekanik temizlik yapılması gerekiyor. yani gölün içinde dip çamurunun temizlenmesi gerekiyor. Gölün temizlenmesi için çeşitli çözüm önerileri var, fakat göldeki kirlenme hızla devam ediyor. Balıkçılık her geçen gün azalıyor."

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu