YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Eylül 2012

Yedigöllerin büyüleyen güzelliği

  • 30 Ağustos 2012 Ntvmsnbc
    Doğu Karadeniz'de Kaçkar Dağları'nın güney batısında yer alan 2 bin 930 rakımlı Yedigöller, barındırdığı doğal güzellikleri, endemik bitki örtüsüyle turistlerin ilgisini çekiyor.
     
    Doğu Karadeniz'de Kaçkar Dağları'nın güney batısında yer alan 2 bin 930 rakımlı Yedigöller, barındırdığı doğal güzellikleri, endemik bitki örtüsü ve faunasıyla turistlerin akınına uğruyor.

    Rize kent merkezine 125 kilometre mesafede, Kaçkar Dağı silsilesinin güney batı kesiminde kalan Verçenik Dağı bölgesindeki Yedigöller, Rize-Erzurum sınırının Çayırözü mevkisinde bulunuyor.

    Her biri birbirinden eşsiz güzelliğe sahip göllere, Çayırözü köyünden itibaren 21 kilometrelik stabilize yolun ardından ulaşılabiliyor. Ortalama 3 bin 100 rakımdaki göllerin kuzeyinde İkizdere ilçesine bağlı Cimil ve Anzer yaylaları bulunuyor. Bu yaylaların kuzey doğusunda ise Fırtına ve Çat Vadisi'nin zirvelerinde birbirinden güzel platolar yer alıyor.

    Kaçkar Dağları'nın büyüleyici tepeleri arasında kendini inzivaya çekmiş görüntüsü veren Yedigöller, tertemiz havası, buz gibi suları ile ziyaretçilerin hafızalarında iz bırakıyor.

    Yedigöller'e günübirlik gelenlerin yanı sıra, kamp kurup geceyi burada çadırlarında geçirenlere de rastlanıyor. Bazı ziyaretçiler yanlarında getirdiği botlarla göllerde gezinti yapıyor, yüzüyor ve güneşin tadını çıkarıyor.

    Konaklama tesisinin bulunmadığı bölgede, İspir Belediyesi tarafından beton kullanılarak Yedigöller'e kadar merdiven yapıldı.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu