YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Eylül 2012

Susuzluk ve kıtlık

  • 2 Eylül 2012 Cumhuriyet
    22. Uluslararası Stockholm Su Haftası’nda uzmanlar önümüzdeki 30-40 yıl içinde insanlığı tehdit edecek boyutlara ulaşacağı öngörülen su ve gıda güvenliği sorununu masaya yatırdı.

    26-31 Ağustos tarihlerinde düzenlenen toplantıda konuşmacılar oldukça karamsar analizler yaptı. Konuşmacılar, 900 milyonu açlık sınırında yaşayan, 2 milyarı yetersiz beslenen buna karşılık 1.5 milyarı da gereğinden çok fazla tüketen insanlığı, bu yaşam biçimi devam ettiği takdirde 2050’ye doğru su ve gıda sıkıntısının beklediği yolunda uyardı.

    İsraf da büyük
    Uzmanlara göre iklim değişikliğinin hızını kesmek için alınması gereken önlemlerde anlaşamayan hükümetler bu kez su ve gıda sıkıntısına karşı gereken adımları atmaması halinde insanlık kıtlık felaketiyle yüz yüze kalacak. Bu felaketi önlemek için su kaynaklarını kurutmadan, kirletmeden, tarım üretiminde de israfa kaçmadan verimli olarak kullanmak gerektiğine vurgu yapıldı.

    Konferansa ev sahipliği yapan Stockholm Su Enstitüsü Müdürü Torgny Holmgren, her yıl 1.5 milyar kişinin aşırı tüketimi yüzünden, tatlı su kaynaklarının dörtte biri kullanılarak üretilen 1 milyar ton gıda maddesinin çöpe atıldığını hatırlatarak sürdülebilir yaşam için gereğinden fazla tüketenlere sürdürülebilir tüketim alışkanlığı kazanma çağrısında bulundu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu