YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Eylül 2012

Kültür mirasımız için bir fuar

  • 10 Eylül 2012 Ntvmsnbc
    "Kültür Mirasını Koruma Fuarı" Türkiye'de ilk kez Antalya'da yapılıyor.

    Kültür Mirasını Koruma Fuarı kapsamında uluslararası toplantılar, tarihi kentlerin uygulama ve proje sergisi, zanaatkârların yer aldığı Restorasyon Köyü gibi etkinlikler yapılacak.

    Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı işbirliğinde, Tarihi Kentler Birliği ile Avrupa Tarihi Kentler Birliği (HERITAGE EUROPE) destekleriyle düzenlenen fuarda,
    restorasyon alanındaki birikimleri, deneyimleri ve projeleriyle emek verenler ile malzeme ve üretim teknolojileri bir araya geliyor. Fuar “Kültür Mirasının Korunması” temasıyla ilk kez yapıldığı için önem kazanıyor. 

    Fuar kapsamında, ziyaretçiler ve uzmanlar için üç ayrı oturum düzenlendi. “Dünya Miras Kentlerinin Yönetimi; Avrupa’dan Örnekler” ve “Dünya Miras Kenti Olmaya Doğru; Türkiye’den Tarihi Kent Örnekleri” başlıklı iki oturum fuarın ilk günü yapılacak. Oturumlarda Dubrovnik, Valetta, Edirne, Bergama ve Alanya’dan koruma uzmanları söz alacak.

    2009 yılında kurulan ÇEKÜL Akademi’nin düzenlediği oturumda ise “Belediye Başkanlarının sunumuyla Tarihi Kentler Birliği’nden Başarı Öyküleri” anlatılacak. TKB Özendirme yarışmasında Metin Sözen Büyük Ödülü’nü alan Bursa ile Süreklilik Ödülü alan Aksaray, Birgi, Burdur, Çanakkale, Kula ve Muğla belediye başkanlarının konuşmacı olacağı oturum, fuarın ikinci günü düzenlenecek.  

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu