YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Ekim 2012

Hayvanların sorunu çok

  • 4 Ekim 2012 Ntvmsnbc
    HAYTAP: "Hayvan hakları konusundaki en büyük sıkıntılar, pet shoplar, üretim çiftlikleri, barınaklar, hayvanat bahçeleri ve yunus gösteri merkezleri..."

    Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikle ilgili, ''Yasanın adı Hayvan Hakları Yasası değil Hayvanları Koruma Yasası. Düzenlenen metin belki çok güzel ama yaptırımlar, denetim ve uygulama olmayınca hiçbir etkisi yok'' dedi.

    Şenpolat, Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla Türkiye'de hayvanların hala ''hak''sız olduğunu belirterek, hayvan hakları konusundaki en büyük sıkıntıların, pet shoplar, üretim çiftlikleri, barınaklar, hayvanat bahçeleri ve yunus gösteri merkezlerinde görüldüğünü savundu.

    Hayvan haklarıyla ilgili farkındalık konusunda toplumda yeterli bilincin oluşmadığını ifade eden Şenpolat, ''Toplumumuz 'önce insan' diyerek hayvanı ve çevreyi yok sayıyor'' dedi.

    Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliğe değinen Şenpolat, şunları kaydetti:

    ''Bu yasanın adı Hayvan Hakları Yasası değil, Hayvanları Koruma Yasası. Düzenlenen metin belki çok güzel ama yaptırımlar, denetim ve uygulama olmayınca hiçbir etkisi yok. Yasa hayvanlara 'mal' olarak bakmaya devam ettiği ve bu hayvanlara 'can' olarak bakmak istemediği sürece, hayvanlar insanlardan daha çok eziyet, merhametsizlik, vefasızlık ve şaklabanlık görür. Kanun bu haliyle hayvanların hakkını korumuyor. Yaptırımları etkisiz. Bakanlığa HAYTAP olarak sunduğumuz teklif çok farklı idi. Karşımıza bir anda bambaşka bir düzenleme çıktı. Tam anlamıyla ters köşeye yattık. Yeniden düzenleme, belki komisyon aşamasında zor da olsa olacak ama o kadar çok düzenleme yapılması gereken madde var ki... Hangi birini anlatacağız, hangilerine ikna olacaklar ya da bizi ciddi olarak dinleyip dikkate alacaklar mı meçhul.''

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu