YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Ekim 2012

Ağaç köklerinden müze

  • 4 Ekim 2012 Ntvmsnbc
    Zigana Dağı'ndan 12 yıldır topladığı ağaç köklerini iş yerinde biriktiren Muhammet Sözen, kökleri oluşturmayı planladığı müzede sergileyecek.

    Trabzon'da orman ürünleri ticareti yapan iş adamı  Muhammet Sözen,  bir yayla şenliği dönüşünde farklı bir hobi kazandığını belirterek, ''Yaklaşık 12 yıl önce Zigana Dağı'nda düzenlenen bir şenliğe eşim ve çocuğumla gitmiştim. Orada bir çocuğun kucağında ağaç kökü gördüm. Çocuğa, kökle ne yaptığını sorduğumda, bana sattığını söyledi. Ben de parasını verip aldım. Oğlum niye aldığımı sorduğunda, ileride bir müze oluşturacağımı söyledim ve o günden itibaren ağaç köklerini biriktirmeye başladım'' dedi.

    Zigana Dağı'nın eteklerinden ve doğduğu köy olan Köstere'den toplanan ağaç köklerini biriktirdiğini ifade eden Sözen, ''İlk ağaç kökünü aldığımız çocuk, yıllardır bana bu kökleri getirmeye devam ediyor. Kökler sadece temizlenip cilalanıyor, başka hiçbir müdahalede bulunulmuyor. Aradan geçen yıllar içerisinde 180'nin üzerinde ağaç kökü biriktirdim. Köklerin hepsi farklı ama 60'a yakını birbirinden çok daha farklı şekiller içeriyor.''

    Köklerin ağaçların can damarları olduğunu dile getiren Sözen, ''Kökler, ağacın gövdesini ayakta tutabilmek için arazi şartlarına göre şekiller alıyor. Gökyüzünde yıldızları, bulutları, kuşları görürsünüz, yeryüzünde yine güzellikleri görürsünüz, denizde farklı şeyler görürsünüz. Toprak altını göremiyoruz, o toprak altında bu tür güzellikler var'' diye konuştu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu