YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Ekim 2012

Çevreci çocuklara indirim var

  • 8 Ekim 2012 Ntvmsnbc
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlatacağı uygulamayla ''çevreci çocuk'' kartı verilecek öğrenciler, alışverişlerini indirimli yapacak.

    Öğrenciler, getirdikleri pil, yağ gibi atık maddeler karşılığında kartlarına yüklenecek puanlarla mağazalardan daha ucuz alışveriş yapma imkanı kazanırken, otobüs biletlerini de ekstra indirimli alabilecek.

    Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, çevre bilincinin geliştirilmesi noktasında en önemli unsurun çocuklar olduğunu düşündüklerini söyledi.

    Çocuklara yapılacak yatırımın, uzun vadeli, ancak kalıcı sonuç alınabilecek bir yatırım olduğunu vurgulayan Baş, bu nedenle çevre bilincinin oluşturulması noktasında çocuklara öncelik vermeyi amaçladıklarını bildirdi.

    Okullarda öğrencilerin oluşturduğu çevre kollarının bulunduğuna işaret eden Baş, bu kollara üye çocuklara yönelik yeni bir program başlatacaklarını ifade etti.

    Bu kapsamda öncelikle ''Çevreci Çocuk'' dergisi çıkaracaklarını belirten Baş, ''Dergide, çevreyi anlatan argümanların yanı sıra çocuklardan gelen anekdotları, hikayeleri, çevreyle ilgili konuları yayımlayacağız'' diye konuştu.

    Ayrıca çevreye katkıda bulunan öğrencilere ''çevreci çocuk kartı'' vereceklerini anlatan Baş, ''Bu kartla öncelikle çocukların çevreci bir kimlikleri olacak. Çocuklar büyüdükleri zaman da kendilerini çevreci olarak görecek'' dedi.

    Bu karta sahip çocukların alışverişte de indirim kazanacağını belirten Baş, ''Öğrenciler, getirdikleri pil, yağ gibi atık maddeler karşılığında kartlarına yüklenecek puanlarla, çocuklara yönelik ürün satan mağazalardan indirimli alışveriş yapabilecek'' diye konuştu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu