YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Ekim 2012

Gerçekten organik mi?

  • 9 Ekim 2012 Ntvmsnbc
    Ekolojik pazarlardaki ürünler gerçekten organik mi, denetimleri nasıl yapılıyor?

    Ekolojik pazarlarla ilgili en büyük soru işaretlerinden biri "Gerçekten buradaki ürünler organik tarım ilkelerine uygun mu üretiliyor. Denetimleri nasıl yapılıyor?"...

    Bu konudaki soru işaretleri ile ilgili Buğday Derneği'nde yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

    "Buğday Derneği’nin ve Kartal Belediyesi’nin %100 Ekolojik Pazarlarda satılan ürünlerde zirai ilaç kalıntısı olup olmadığına dair düzenli olarak yaptırdığı analiz çalışmaları devam ediyor.

    Son olarak, 29 Eylül’de Şişli %100 Ekolojik Pazarda iki tezgâhtan iki farklı üreticiye ait dört farklı üründen alınan numuneler INTERTEK Laboratuarlarında 369 ayrı zirai ilaç kalıntı analizine tabi tutuldu ve herhangi bir kalıntıya rastlanmadı.

    TURKAK’tan akredite bir laboratuvar olan INTERTEK’te yaptırılan analiz sonuçlarını %100 Ekolojik Pazarlarda halkla ilişkiler standlarımızda inceleyebilirsiniz. Buğday Derneği’nin ziraat mühendislerinin arazi ziyaretlerine dair fotoğraflarını da yine %100 Ekolojik Pazarlarda görebilirsiniz.

    Bugüne kadar (altı yıldır) %100 Ekolojik Pazarlarda yapılan 21 analizde 27 farklı üreticinin 42 farklı ürünü zirai ilaç kalıntı analizine tabi tutuldu.

    Yine son 2,5 yıldır 32 farklı üreticinin arazisi kritik dönemlerde ziyaret edildi, pazarlara gelen ürünler ve miktarlarıyla arazideki durum karşılaştırıldı.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu