YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Ekim 2012

Tıbbi atıklar için buluş

  • 15 Ekim 2012 Ntvmsnbc
    Su ve toprağın en önemli kirleticileri arasında yer alan tıbbi sıvı atıklar, artık çevre için tehdit oluşturmayacak.

    Su arıtma sistemleri alanında faaliyet gösteren bir Türk girişimci, her gün kanalizasyona karışan 700 ton tıbbi sıvı atığın, artık çevreye ve su kaynaklarına yayılmasının önüne geçecek buluş gerçekleştirdi.

    Bu buluşun üretildiği şirketin yetkililerinden Enver Sarıgül,  yaklaşık 10 yıldır sağlık kuruluşlarına yönelik su arıtma sistemleri üzerinde faaliyet gösterdiklerini belirtti.

    Bu alanda uluslararası birçok firma ile çalıştıklarını anlatan Sarıgül, sağlık ve medikal sektörde faaliyet gösterdikleri süre içinde tıbbi sıvı atıkların direkt kanalizasyonlara atılarak insan ve çevre sağlığını tehdit ettiğini gözlemlediklerini anlattı.

    Sarıgül, çevre ve insan sağlığını tehdit eden bu durumun ortadan kaldırılması için bir şeyler yapmak adına, tıbbi sıvı atıkların nötralizasyonu ile dezenfeksiyonu konusunda çalışmalara başladıklarını ve ''Neutralab'' adını verdikleri ürünü ortaya çıkardıklarını söyledi.

    Türkiye'de tıbbi sıvı atıkların berterafı konusunda tasarlanmış, bilimsel verilere dayanan ilk ve tek cihaz olduğunu savunan Sarıgül, ''Neutralab'' adını verdiklerini ürünün, Türk Patent Enstitüsü ile Avusturya Patent Bölümü tarafından patentlendirildiğini belirtti.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu