YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Kasım 2012

Bu bankada 'para' geçmez

  • 5 Kasım 2012 Ntvmsnbc
    Paranız mı yok. Dert etmeyin…. Artık aldığınız bir hizmetin karşılığını para yerine kendi yeteneklerinizden birini takas ederek ödeyebilirsiniz.

    Kendini bir ‘Zaman Kumbarası’ olarak tanımlayan Zumbara isimli platform, tüm hizmetlerin para karşılığında alınabildiği dünya sistemine alternatif bir ekonomi modeli oluşturuyor. Bu sistemde hiç para ödemeden piyona dersi alabilir, elbisenizi diktirebilir hatta avizelerinizi bile taktırabilirsiniz.

    Yapmanız gereken tek sey, platforma üye olup verebileceğiniz hizmetleri ve ihtiyaç duyduklarınızı tanımlamak. Sistemde, aldığınız hizmetin karşılığını o kadar saat başka bir hizmet verererek ödeyebilyorsunuz.

    Şu an 8.000’den fazla üyesi olan platformda bugüne kadar yüzlerce saatlik yetenek takası yapıldı. Farklı topluluklardan gelen talepler doğrultusunda Zumbara bir hareket olarak büyümeye devam ediyor.

    Herşeyin para ile ölçüdüğü, para vermeden hiç bir hizmetin alınamadığı bu dünyada ‘Hayatta paradan daha değerli şeyler vardır’ diyen alternatif bir ekonomi modeli oluşmaya başladı. Dünya genelinde ‘Zaman Bankası’ olarak bilinen ve dünyanın bir çok ülkesinde uygulanan bu model iki genç ve kadın girişimci tarafından Türkiye’ye uyarlandı. “Zumbara” adıyla hayata geçen platform ‘armağan kültürü’ üzerine kurulu.

    Bir sosyal ağ modeli olarak www.zumbara.com isimli web sitesi üzerinde çalışan sistem, üyelerinin birbirleri arasında farklı hizmetleri, zaman karşılığında takas ederek para kullanmadan hizmet alışverişi yapmasını sağlıyor. Platformda şu an 8.000’den fazla üye bulunmakta ve 500 saatten fazla servis değiş tokuşu yapılmış durumda. Her geçen gün daha çok insanın haberdar olduğu ve hızla büyüyen platform, Türkiye için alternatif bir ekonomi hareketi olarak görülüyor ve idealist bir hayalin gerçeğe dönüşmüş halini simgeliyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu