YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Kasım 2012

Gökova'da orfoz sayısı arttı

  • 5 Kasım 2012 Radikal
    Muğla'nın Gökova Körfezi'nde, 'Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi' (DKKA) kapsamında balıkçılığa kapalı alanlarda orfoz balığında yüzde 40'lık artış olduğu açıklandı.

    Dalış eğitmeni ve belgesel yapımcısı Soner Abacı da orfozun yanı sıra lagos balıklarının zıpkınla da avının yasaklanması gerektiğini belirterek, "Orfoz dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan türlerin kırmızı listesinde yer alıyor" dedi.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen, DKKA projesinin başarılı sonuçlar doğurduğu açıklandı. Bakanlıkça yapılan açıklamada "Uluslararası alanda çok önemli başarılara imza atılırken, projeyle ’kapasite geliştirme’, ’finansal sürdürülebilirlik’ ve ’koordinasyon’ başlıkları altında elde edilen kazanımlar, konuyla ilgili uluslararası çevrelere örnek oluşturacak değere ve anlama sahip bulunuyor. Tüm paydaşların katılımı ve desteğiyle sürdürülen proje sonunda sadece Gökova Bölgesi’nde ergin orfoz popülasyonunda yüzde 40 artış oldu" denildi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu