5 Kasım 2012 RadikalMuğla'nın Gökova Körfezi'nde, 'Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi' (DKKA) kapsamında balıkçılığa kapalı alanlarda orfoz balığında yüzde 40'lık artış olduğu açıklandı.
Dalış eğitmeni ve belgesel yapımcısı Soner Abacı da orfozun yanı sıra lagos balıklarının zıpkınla da avının yasaklanması gerektiğini belirterek, "Orfoz dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan türlerin kırmızı listesinde yer alıyor" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen, DKKA projesinin başarılı sonuçlar doğurduğu açıklandı. Bakanlıkça yapılan açıklamada "Uluslararası alanda çok önemli başarılara imza atılırken, projeyle ’kapasite geliştirme’, ’finansal sürdürülebilirlik’ ve ’koordinasyon’ başlıkları altında elde edilen kazanımlar, konuyla ilgili uluslararası çevrelere örnek oluşturacak değere ve anlama sahip bulunuyor. Tüm paydaşların katılımı ve desteğiyle sürdürülen proje sonunda sadece Gökova Bölgesi’nde ergin orfoz popülasyonunda yüzde 40 artış oldu" denildi.
Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.
Dünyanın en prestijli üniversitelerinden Stanford'da 70 yıl sonra ilk kez bir fakülte olan Okulu...
Kanada’da doktorlar hastaların doğanın iyileştirici etkisinden yararlanması için reçetelerine park...
Hollandalı bilim insanları, ilk kez insan kanında mikroplastik bulunduğunu saptadı.
Dünyayı tehdit eden iklim değişikliğiyle mücadeleyi merkezine alan, Türkiye’nin ilk İklim Şûrası,...
‘İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi’, eylül ayında Belçika’da yapılacak solar arabaları yarışı öncesi, ZES...
Avrupa Birliği’nde yüksek emisyonlu araçların kısıtlandığı 'düşük emisyonlu bölge' uygulaması...
Araştırmalar, virüslerin 5 mm’den küçük mikroplastiklere yapışarak suda üç gün hayatta ortaya...
BM’nin Dünya Nüfus Beklentileri 2022 raporu, dünya nüfusunun 15 Kasım’da 8 milyara ulaşacağını...
TSKB, Global Banking & Finance Awards 2022'de ‘Türkiye’nin Kalkınma...
TSKB, dünyanın önde gelen kalkınma bankalarının temsilcilerini...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013