YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Kasım 2012

"İş dünyası hazırlıksız yakalanacak"

  • 12 Kasım 2012 Ntvmsnbc
    Uluslararası Denetim Firması Pricewaterhouse Coopers, iş çevrelerinin küresel iklim değişikliğinin sonuçlarına hazır olup olmadığı yönünde bir araştırma yaptı.

    Uluslararası Denetim Firması Pricewaterhouse Coopers’ın raporuna göre, dünya genelinde iş çevreleri küresel iklim değişikliği sonucu ortaya çıkacak olan kayıplara hazırlıklı değil.

    Raporda 2100 yılı itibariyle 6 derece yükselmesi öngörülen hava sıcaklığının dünya üzerindeki yaşamın sonunu getirebileceği belirtiliyor.

    Düşük Karbon Ekonomisi Endeksi raporu sonuçlarına göre, dünya genelinde şirketler iklim değişikliğine karşı hazırlıksız.

    Üstelik küresel ısınmanın en kötü etkilerinin önlenmesi için gereken yıllık yüzde 5.1'lik karbon emisyonu düşüşüne ulaşılmış değil. Rapor, Dünya’nın başlıca ekonomilerde yaşanan karbon emisyonlarındaki azalmanın ve İngiltere, Fransa ve Almanya’nın sera gazı salımının azaltılması konusundaki çabalarının, Çin, Brezilya, Hindistan, Rusya , Meksika, Endonezya ve Türkiye’den oluşan yükselen E7 ekonomilerinden ötürü ortaya çıkan büyük artışlar tarafından bastırıldığını belirtiyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu