YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Kasım 2012

Güneş enerjisi için 25 milyon avro

  • 21 Kasım 2012 Ntvmsnbc
    Avrupa Kalkınma Komiseri Andris Piebalgs, Avrupa Birliği’nin Batı Afrika'nın en büyük güneş enerjisi santralinin inşası için 25 milyon avro sağlayacağını duyurdu.

    Batı Afrika'daki Burkina Faso’da yapılacak olan güneş enerjisi santrali ile yaklaşık 500 bin kişiye elektrik sağlanacak.

    Avrupa Kalkınma Komiseri Andris Piebalgs,"Burkina Faso yeni güneş enerjisi santrali Avrupa Birliği’nin Afrika'da sürdürülebilir enerji üretiminde çok ihtiyaç duyulan değişimi desteklemek için kararlı olduğunu gösteriyor.

    Yeşil enerjiyle yapılacak yeni santralle, ülkenin enerji bağımlılığını azaltmak ve insanlar için daha güvenli bir enerji kaynağı sağlama konusunda katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi. Fotovoltaik tesisin inşaatı için Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) destek veriyor. Santral tamamlandığında Burkina Faso’nun, Ouagadougou eteklerinde 96 bin güneş paneli yapılmış olacak.

    Santral ülkenin enerji üretiminin %6’sını tek başına gerçekleştirecek. Avrupa Birliği, 2030’a kadar 500 milyon kişiye enerji erişimi sağlamak amacıyla gelişmekte olan ülkeler için Birleşmiş Milletler tarafından öngörülen 65 milyon avroluk bir servis merkezi kurdu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu