YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Kasım 2012

Palamutta 60 kat artış yaşandı

  • 22 Kasım 2012 Cumhuriyet
    Bu yıl Karadeniz'de yaşanan palamut bereketi, balıkçıların ve tüketicilerin yüzünü güldürdü. Ereğli'de geçtiğimiz yıl 33 ton olan palamut sevkiyatı, bu yıl 60 kat artışla 2 bin tona ulaştı.

    Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında yakalanan 2 bin ton palamut, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Samsun ve Trabzon'a sevk edildi. Resmi verilere göre, 2010 yılında 43, 2011 yılında 33 ton, bu yıl da 2 bin ton palamut yakalandı.

    278 balıkçı teknesi bulunuyor
    Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İmdat Aydın, ilçede 22 trol-gırgır olmak üzere toplam 278 balıkçı teknesi bulunduğu söyledi.

    İlçede bu yıl, 42,5 ton tekir, 32 ton istavrit, 8 ton kalkan, 2,5 ton lüfer ve 127,5 ton mezgit balığı yakalandığını ifade eden Aydın, ''İlçemiz açıklarında yakalanan balıkların türlerini teknelerin günlük tuttuğu seyir defterinden anlıyoruz. Bu deftere balıkçılar günlük ne kadar ne balık tuttuklarını yazıyorlar. Ay sonları da bunu müdürlüğümüze bildiriyorlar. Yapılan istatistiki bilgilerde Ereğli ilçesi açıklarında 2 bin ton palamut yakalandığı belirlendi. Palamut ise balıkçı halinden İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Samsun ve Trabzon'a sev edildi'' diye konuştu.

    Hamsi bu yıl az olacak
    35 yıldır balıkçılık yapan Erturan Akdeniz (60), 1 Eylül'de sona eren av yasağı ardından Karadeniz'de palamut bolluğu yaşandığını belirterek, ''Denize açılan Karadenizli balıkçılar limanlara kasa kasa palamutlarla döndü. Palamudun tanesi tezgahlarda 2 liraya kadar düştü. Ancak şimdi palamut sıcak denizlere inmek üzere. Bu nedenle palamut yakalayamadığımız için iri palamutların tanesi 10 liradan alıcı bulmaktadır'' diye konuştu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu