YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Kasım 2012

İklim Değişikliği Konferansı başladı

  • 26 Kasım 2012 Cumhuriyet
    Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı Katar'ın başkenti Doha'da başladı.

    BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraf Ülkeler Konferansı (COP18) ve Kyoto Protokolü Taraf Ülkeler Toplantısı'nın (CMP8) açılışı yapıldı.

    İki hafta sürecek konferansta aralarında 194 ülkeden hükümet temsilcisi, BM yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu 20 bine yakın katılımcı bir araya geliyor.

    BM'nin sunduğu rapor çerçevesinde dünyanın karşı karşıya bulunduğu iklim sorunlarının masaya yatırılacağı konferans 7 Aralık'ta sona erecek. Toplantılarda, sera gazı salınımının azaltılması başta olmak üzere bir dizi konuda yeni yol haritaları üzerinde uzlaşmaya varılması hedefleniyor.

    BM'nin son raporuna göre gidişat kötü
    BM Çevre Programı tarafından hazırlanan son raporda, dünya ülkelerinin iklim değişikliğini sınırlandırma çabalarının yetersiz kaldığı uyarısında bulunmuştu. Raporda, karbondioksit gibi ısıyı hapseden sera gazlarının atmosferdeki yoğunluğunun 2000 yılından bugüne yüzde 20 arttığı belirtilmişti.? Doha'daki İklim Değişikliği Konferansı'na günler kala açıklanan raporda, elde edilen verilerin, dünya ülkelerinin küresel sıcaklık artışını 2 santigrat dereceyle sınırlandırma yönündeki çabalarının yeterli olmaktan çok uzak olduğunu gösterdiği vurgulanmıştı.??

    Küresel sıcaklıktaki artışın 2 santigrat derecenin altında tutulabilmesi için fosil yakıtların tüketimiyle oluşan sera gazlarının atmosfere salımının 2020 yılında yüzde 14 azaltılması gerekiyor. Doha'daki toplantılarda, ülkelerin sera gazı salınımlarını azaltmak için daha ciddi hedefler ortaya koymaları istenecek.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu