YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Kasım 2012

Dalyan Kanalı'ndan 30 torba çöp çıkarıldı

  • 25 Kasım 2012 Radikal
    Muğla'nın Ortaca İlçesi, Dalyan Beldesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla, dünyaca ünlü Dalyan kanalı ve çevresinde temizlik çalışması yapıldı. Kanaldan 30 torba çöp toplandı.

    Dalyan Beldesi’nde yerleşik yaşayan yabancılar, Köyceğiz Gölü’nü Akdeniz ’e bağlayan Dalyan Kanalı’nda temizlik için kolları sıvadı. Cennetten bir köşe olan kanaldaki kirliliğin önüne geçmek isteyen yabancı uyruklu 10 gönüllü, Kaptan June Vakfı, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAKDER) ile de irtibata geçip, geçen 15 Kasım’da temizlik çalışması başlatıldı. Dalyan Kanalı’nın temizlenmesi için yapılan işbirliğininin bundan sonra her perşembe günü devam etmesi kararı alındı. Geçen perşembe günü tekrar biraraya genel çevre gönüllüleri, Kardak Turizmin Sahibi Öçay Akdoğan’ın ücretsiz tahsis ettiği iki tekneyle gün boyu kanalda pet şişeden balıkçı ağına, av tüfeği kartuşundan ıslak mendile kadar pek çok atık topladı. Sazlıklar arasına sıkışan katı atıklar ise tırmık yardımıyla çıkarıldı.

    Kanaldan toplanan 30 torba dolusu atık Küçük Dalyan ve İztuzu Plajı İskelesi’nde getirildi. Atıklar buradan Dalyan Belediyesi’ne ait çöp kamyonuyla alınarak, katı atık depolama alınana götürüldü.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu