YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Aralık 2012

"Zaman kapsülü" ile geleceğe mesaj

  • 30 Kasım 2012 Ntvmsnbc
    20. yaşını kutlayan TEMA Vakfı, Twitter’dan gönderilecek “Gelecekte TEMA” mesajlarını 20 yıl saklayacak Zaman Kapsülü uygulaması başlattı.

    TEMA Vakfı'nın sosyal medya takipçilerinin mesajları, TEMA Zaman Kapsülü’nde 20 yıl boyunca okunmadan saklanacak. TEMA Zaman Kapsülü ile geleceğe gönderilen mesajlar, Vakfın 40’ncı kuruluş yıldönümü olan 2032 yılında törenle açılacak ve kamuoyu ile paylaşılacak.

    Doğal varlıklarımız hiç olmadığı kadar hızlı bir tükenişe doğru gidiyor. İnsan kaynaklı iklim değişikliğinin olumsuz etkileri, erozyonla kaybettiğimiz topraklarımız ve birçok diğer çevre sorunu yaşamımızın bir parçası haline gelirken, TEMA Vakfı hala umut olduğuna inanıyor. Bunun için, zaman kapsülü uygulaması ile bugünün umutlarını alıyor ve yarının gerçeklerine taşıyor. Bugünün birçok çevre sorununu, 20 yıl sonra, hatıra olarak hatırlamak için mücadelesine aralıksız devam ederken, diğer taraftan da umutları, hayatı geleceğe taşımayı amaçlıyor. 40’ncı yaşında açılacak Zaman Kapsülü ile 20 yıl sonra bu mücadelenin ulaşacağı noktayı bugünden tahmin etme, dilek ve mesajları iletmek için bir fırsat sunuyor.

    Zaman Kapsülü uygulamasıyla birlikte, herkesin ‘Gelecekteki TEMA’dan beklentisini öğrenmeyi ve bu beklentilerin ne kadarının gerçekleştiğini ölçmeyi hedefleyen TEMA Vakfı, Twitter üzerinden geleceğe dair mesajları bekliyor: https://twitter.com/temavakfi1992

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu