YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Aralık 2012

BM'nin "Yaşam İçin Toprak" ödülü TEMA'nın

  • 4 Aralık 2012 Cumhuriyet
    TEMA Vakfı, BM Çölleşmeyle Mücadele Sekreteryası (UNCCD) önderliğinde dünyada ilk kez verilen Land For Life (Yaşam İçin Toprak) Ödülü'nü, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen ödül töreninde aldı.

    BM Temsilcisi, Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi Genel Sekreteri Luc Gnacadja, 195 ülkenin taraf olduğu BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 18. Taraflar Konferansı'nda Yaşam İçin Toprak Ödülü'nü TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül'e verdi.

    UNCCD, 17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü'nde, Rio'da, TEMA Vakfı'nın dünyada ilk kez verilen Yaşam İçin Toprak Ödülü'ne layık bulunduğunu açıklamıştı.
    Sarıgül, yaptığı açıklamada, ilk kez verilen ödülün Türkiye'ye geldiğini söyledi.

    Ödülün ana temasının toprağın korunması olduğunu ifade eden Sarıgül, şunları kaydetti:
    ''Toprak için çalışan kurumları değerlendirdiler. Burada sadece sivil toplum kuruluşları değil devletlerden, hükümetler ve bakanlıklar da başvurular yapıldı. Sıkı bir değerlendirme süreci yaşadık. Bütün yaptıklarımızı sordular, ispatlamamızı istediler, yerinde kontrol ettiler. Araştırmalardan sonra neticede bu ödülü vermeye karar kıldılar. Şimdi de BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 18. Taraflar Konferansı'nda ödülümüzü aldık.''

    Sarıgül, ödüle layık görülmelerinde, çok geniş halk kitlesiyle çalışmalarının etkili olduğunu belirterek, ''Vakfın 450 binin üzerinde gönüllüsünün olması, her ilçede örgütleşmesi ve yıllardır toprak için çalışması, bize ödülü getiren ana unsurlar oldu. Yaptığımız programlar, çocuklara, üniversite öğrencilerine ve yetişkinlere yönelik eğitim programlarımız, yürüttüğümüz projelerin hepsi, 20 yıl içinde yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları, toprağı korumamız onları etkiledi. Bu ödülle TEMA, özellikle de Türkiye, toprağın korunmasında dünyaya örnek gösterilmiş oldu. Nasıl korunması gerektiğini, neler yapılabileceğini, ne tür adımlar atılabileceğini tüm dünya bizim çalışmalarımızdan görecek'' diye konuştu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu